Veste bună pentru turiștii care merg în Deltă. O cursă va fi suplimentată pe Dunăre. Care e ruta și până când va circula

Veste bună pentru turiștii care merg în Deltă. O cursă va fi suplimentată pe Dunăre. Care e ruta și până când va circula
| Foto: salajean - depositphotos.com / Fotografie ilustrativă

Cursele din Delta Dunării pe una dintre cele trei rute vor fi suplimentate.

Societatea care asigură transportul regulat de călători în Delta Dunării, subvenţionată de Ministerul Transporturilor, va suplimenta, începând de vineri, 21 iunie, cursele pe fluviu între oraşele Tulcea şi Sulina, în contextul începerii vacanţei elevilor, a declarat pentru Agerpres, directorul executiv al societăţii Navrom Delta SA, Nicolae Chichi.

Astfel, dacă în momentul de faţă, zilnic, pe relaţia dintre cele două oraşe circulă doar o singură navă, care pleacă la ora 13,30 din Tulcea spre Sulina şi se întoarce în dimineaţa zilei următoare, începând de vineri, va mai circula o navă cu plecare din municipiul reşedinţă de judeţ la ora 10,00.

Noua cursă Tulcea - Sulina şi retur va pleca din Tulcea la ora 10,00, va ajunge la Sulina în jurul orei 12,00 şi îi va putea prelua la ora 13,30 pe turiştii care părăsesc unităţile de cazare şi vor să ajungă în jurul orei 16,30 la Tulcea.

„Operăm în deplină siguranţă pe toate cele trei rute pe care le avem, chiar dacă în proximitate avem un conflict armat, chiar dacă (pe braţul Chilia al Dunării, zona de frontieră româno-ucraineană - n.r.) avem o mică porţiune prin care trecem cu navele noastre prin apele teritoriale ale Ucrainei", a precizat directorul executiv al societăţii Navrom Delta SA.

Potrivit sursei citate, preţurile biletelor care pot fi cumpărate de turişti şi localnici atât online, cât şi de la casieriile societăţii nu s-au majorat faţă de anul trecut.

În judeţ, mai există firme private de transport pe apă în Tulcea şi localităţile din Delta Dunării, nesubvenţionate de statul român, preţurile biletelor fiind de aproape două ori mai mari decât cele practicate de societatea Navrom Delta SA.

Cursa suplimentară pe relaţia Tulcea - Sulina va circula pe Dunăre până pe data de 15 septembrie, conform graficului afişat pe site-ul societăţii.

Comenteaza