Vine IKEA? Un "colos mondial al mobilei" caută la Cluj teren pentru un magazin

Vine IKEA? Un
Gigantul suedez, cu 150.000 de angajaţi şi 328 de magazine în 28 de ţări, ar prospecta piaţa clujeană. Cea mai mare provocare: identificarea unui teren pentru viitorul magazin.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe anunţa în urmă cu o lună venirea unei noii companii în parcul industrial Tetarom III, unde va investi 30 de milioane de euro într-o fabrică în care va produce componente în domeniul mobilei.

Acest investitor lucrează pentru "un colos mondial al mobilei", care caută şi el teren în apropierea Clujului pentru a deschide într-o primă fază un magazin, iar ulterior este posibil să facă şi producţie, a declarat Alin Tişe, vineri, la postul de radio Realitatea FM Cluj.

Întrebat dacă este vorba despre IKEA, Alin Tişe a răspuns: „Eu nu pot să spun asta, pot să spun că în această perioadă căutăm cu disperare un teren pe care să-l putem oferi. Nu doresc în Tetarom, pentru că am fi cerut atunci extinderea Tetarom III, cu teren de la universitatea agricolă.

Se încearcă un alt amplasament, mai aproape de municipiu, mai aproape de aeroport, mai aproape de centuri, mai aproape de conexiunea cu viitoarea autostradă, şi este o mare problemă pentru că îndeosebi aceste terenuri sunt private, dar încercăm să ajutăm pentru că ne-am dori foarte mult să vină aici, în municipiu".

Alin Tişe spune că nu s-a discutat cu acest "colos al mobilei" despre cuantumul investiţiei care ar urma să o facă la Cluj. „Ar conta enorm dacă chiar şi un magazin ar reuşi să-l aducă la Cluj, pentru că s-ar bucura clujenii de produsele lor, iar dacă ar face şi producţie, ar fi şi mai bine", a precizat preşedintele CJ Cluj.

IKEA are deja, în zonă, doi furnizori: fabrica Ecolor de la Jucu, care produce mobilier, şi fabrica Sortilemn de la Gherla, care realizează umeraşe pentru gigantul suedez. Despre cel de-al treilea furnizor IKEA, a cărui investiţie în parcul industrial Tetarom III a fost anunţată deja, Tişe a spus că lucrurile sunt clare, iar numele lui va fi făcut public până la sfârşitul lunii, după semnarea contractului.

Este vorba despre o investiţie în valoare de 30 de milioane de euro, ce se va întinde pe aproximativ 10 hectare. Se estimează că aceasta va genera 500 de locuri de muncă. Primele angajări ar urma să se facă în această toamnă, iar fabrica ar urma să producă începând din 2017.

Comenteaza