Foto Vrrrum! Primul hotel de motociclete din Cluj
- Scris de Călin Poenaru
- 20 Noi 2018, 14:39
- Economie
- Ascultă știrea
Un instructor moto din Cluj, absolvent al Facultății de Fizică la Universitatea Babeș-Bolyai, a amenajat la subsolul unei clădiri de pe platforma industrială Clujana un hotel pentru găzduirea acestor vehicule motorizate.
"Noi facem cursuri pentru motocicliști și ne-am gândit că să înființăm și un hotel cu acest specific, dacă tot avem acces la această comunitate. Mulți nu au unde să își lase motocicleta peste iarnă, iar aici intervenim noi. Este mai comod să îți ții aici motocicleta 3-4 luni pentru că nu se degradează. Una e să o scoți la aer, în primăvară, în stare perfectă, și alta să fie ruginită, cu bateria consumată".
"Spațiul este închis, încălzit la temperatură constantă, securizat, avem camere de luat de vedere, sistem de alarmă, iar pentru unele motociclete facem întreținere, chiar mici reparații. Anumite motociclete necesită încărcare de baterie la 1-2 luni. Capacitatea hotelului este de 100 de vehicule, deocamdată avem în jur de 60 de solicitări, însă cererea mare vine de acum înainte, odată cu sosirea zăpezii".
"Inițiativa de a crea un hotel moto este prima de acest gen din Cluj, mai există service-uri care găzduiesc câte 5-10 motociclete, însă nu la acest nivel organizat. La nivelul Clujului sunt în jur de 10.000 de motociclete, la care se adaugă cele ale studenților, ale persoanelor aflate în tranzit”, relatează administratorul hotelului, Horia Florin Geomolean. El este unul dintre cei mai bine cotați instructori moto din Cluj, figurând în topul de specialitate cu o promovabilitate a cursanților de 87%.
Cosmetică pentru motociclete
Afacerea a pornit ca o extensie a școlii Vertical Auto Moto, inițiată de fondatorii societății Lucuța și Asociații. Geomolean spune că, în funcție de cererea care va exista pentru acest tip de servicii, afacerea ar putea fi extinsă. Spațiul folosit acum este de 400 mp. Tariful perceput se ridică la 3-5 lei/zi, abonamentele variind între 100 și 150 de lei pe lună, în funcție de tipul de depozitare: simplă, economică sau standard.
Prima variantă este “pentru cei care vor să uite de motocicletă până la primăvară”, în timp ce varianta cea mai complexă implică, alături de adăugarea de stabilizator de benzină și de cosmetizare la plecare, ungerea părților metalice, umflarea și rotirea periodică a roților, dar și mentenanța bateriei.
Există și condiții pentru depozitare: motocicleta trebuie să fie fără scurgeri de lichide, iar rezervorul să fie plin. În condițiile în care hotelul va funcționa la întreaga capacitate timp de 4-5 luni, cât durează sezonul rece la Cluj, veniturile obținute ar putea ajunge la 10.000 de euro.