Vuşcan negociază contractele Mechel cu clienţi vechi de 20 de ani

Vuşcan negociază contractele Mechel cu clienţi vechi de 20 de ani
Prefectul Gheorghe Vuşcan vinde castraveţi grădinarului: aşa s-a întâmplat astăzi, când a încercat să negocieze contracte între combinatul siderurgic Mechel şi potenţiali clienţi. Toţi cei prezenţi, însă, sunt clienţi vechi ai combinatului şi spun că relaţiile de colaborare vor continua şi fără intervenţia de azi. Prefectura a chemat mai bine de 40 de firme la discuţii, dar au fost prezenţi reprezentanţii a doar 13 dintre acestea.

La negocierile de astăzi au venit reprezentanţi ai Comat Bihor, Metabras Braşov, Prebet Aiud, Liga Întreprinzătorului Român, Direct Cluj-napoca, Electrovest Cluj-Napoca, Sawa Cluj-Napoca, Ambient Sibiu, Asacons Turda şi Apromet Oradea, dar şi primarul din Câmpia Turzii, Radu Hanga, subprefectul Mihnea Iuoraş, directorul Mechel Câmpia Turzii Sergei Fedorov şi directorul pentru Europa de Est al Mechel Rusia, Yury Gushchin.

"Aveam deja contracte cu Mechel, de 20 de ani", spune Mircea Haţegan, directorul Sawa SA, prezent şi el la negocierile de astăzi. "Problema e una de mediu, de piaţă, pentru că, altfel, suntem mulţumiţi de relaţia cu Mechel", spune el. "Din punctul meu de vedere e mai important să existe stoc. în ultima vreme era mai important stocul. Sawa vinde oţel beton şi plasă sudată, cuie, sârmă şi fibră metalică produsă la Câmpia Turzii, de 20 de ani, de când s-a înfiinţat societatea. La fel, Electrovest SA - de 10 ani, şi Ambient SA Sibiu, de la înfiinţare, din urmă cu 20 de ani. "Cel mai mare avantaj al Mechel e că sunt aproape iar comenzile pot fi livrate repede, altfel ar fi o cheltuială în plus cu transoprtul", spune Ciprian Gulei, manager la Ambient SA. 

"Deciziile luate lanivelul companiei, de a restrânge activitatea până la limită, a creat o stare de agitaţie şi nemulţumire în rândul cetăţenilor din Câmpia Turzii. Mii de familii de acolo depind de locurile de muncă din acest combinat", explică Vuşcan. "Noi atâta am putut face", a adăugat el.

Vuşcan spune că mulţi dintre cei contactaţi pentru a participa astăzi la negocieri au refuzat să fie prezenţi. "Au fost mulţi care au refuzat, pentru că au avut dezamăgiri contractuale, în legătură cu preţul, cu condiţiile contractuale, au fost dezamăgiţi de intermediarii de la Mechel Service care promovau preţuri mai ridicate, profitul probabil mergea la Mechel Service, iar producătorul rămânea cu pierderea", a explicat Vuşcan.

Comenteaza