AGA a fost programată în 18 februarie, dar nu a fost organizată, în lipsă de cvorum; nici la AGA organizată o zi mai târziu nu a fost prezentat niciun acţionar al societăţii.
Intrată în insolvenţă, Someş Dej urmează să îi concedieze pe toţi cei peste 100 de angajaţi care mai lucrează în combinat. Situaţia viitorilor şomeri a fost discutată săptămâna trecută de autorităţile locale, care încearcă să găsească soluţii pentru reintegrarea lor pe piaţa muncii.
Tribunalul Comercial Cluj a aprobat la sfârşitul lunii trecute intrarea în insolvenţă a combinatului Someş Dej, aflat în proprietatea miliardarului Ştefan Vuza. Cererea de insolvenţă a fost introdusă de conducerea societăţii din cauza datoriilor de peste 100 de milioane de lei. Una din primele consecinţe ar putea fi concedierea celor peste 100 de angajaţi ai fabricii, o decizie finală urmând a fi luată de administratorul judiciar.
Pe lângă disponibilizaţii de la Someş Dej, în zonă ar urma să îşi piardă locurile de muncă alţi aproape 200 de angajaţi, daţi afară de firme mai mici. Autorităţile locale au discutat soluţiile pentru reintegrarea şonerilor pe piaţa muncii.
Reprezentanţii AJOFM spun că deocamdată nu au fost notificaţi cu privire la disponibilizările de la Someş Dej, dar sunt pregătiţi pentru noul val de şomeri.
Cel mai important acţionar al Someş Dej este A1 Impex SRL Cluj-Napoca, cu 62,6% dintre participaţii, firmă controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza.
UPDATE Preşedintele Consiliului de Administraţie, Leonte Maricel, spune pentru ziuadecj.ro că motivul pentru care adunarea acţionarilor nu a întrunit cvorumul este că obiectul şedinţei nu mai era de actualitate. "Justiţia deja luase decizia de a aproba hotărârea Consiliului de Administraţie de a declanşa procedura de insolvenţă", explică Maricel. "A fost numit administrator judiciar, care şi-a intrat în drepturi; colaborăm cu el". Întrebat ce se întâmplă cu angajaţii companiei, Maricel spune că 50 dintre aceştia deja au primit deciziile de concediere, în vreme ce restul de 87 au rămas pentru a pregăti planul de reorganizare a societăţii, cu şanse de a-şi păstra locurile de muncă.