Floricel Bãsescu

Floricel Bãsescu
Vã mai amintiti de scandalul furtului de arme din depozitul unitãtii UM 01916 de la Ciorogârla din luna ianuarie 2009? stiti cã în aprilie si mai au avut loc mai multe sedinte ale CSAT privind înzestrarea Armatei Române?

Cunoasteti faptul cã la sfârsitul lui mai, Ministerul Apãrãrii a anuntat demararea procedurilor pentru licitatia de modernizare a fregatelor de rãzboi prezente în flota navalã a României? Ati aflat de scandalul generat de prezenta fratelui presedintelui României, Traian Bãsescu, în firma de consultantã în domeniul armatei, Defense Security and Intelligence Co. – Desintco SRL? stiti cã fratele lui Mircea Bãsescu, în prezent presedinte al României, este si sef al Consiliului Superior de Apãrare al tãrii (CSAT) si comandant suprem al armatei?

 

Cunoasteti declaratia unuia dintre asociatii indirecti (prin fiica Maria Cazacu) ai fratelui presedintelui României în compania Desintco, Aurel Cazacu, pânã sâmbãtã director al Directiei Productiei de Apãrare din cadrul Ministerului Economiei si fost personaj important în afacerea achizitiei fregatelor britanice de cãtre Guvernul Nãstase în 2002? Cazacu, fost sef al Romtehnica, Romarm, IAR Ghimbav, Avioane Craiova si Romaero, spunea cã: “Mircea Bãsescu, fratele presedintelui României, este o garantie. Vine o mare firmã si zice: Domnule, vreau sã ajung la, undeva la Cotroceni. OK. Dânsul, domnul Mircea Bãsescu, are ocazia sã-l ducã acolo, da? Pentru cã ne va fi bine!” Este cea mai uluitoare declaratie datã de cineva în ultimii ani.

 

Aceastã declaratie demonstreazã cã cei patru asociati ai Desintco – Cazacu, Oitã, Sandu si Geamãnu, au apelat la fratele presedintelui României pentru ca acesta, prin trafic de influentã, sã le faciliteze intrarea atât lor, cât mai ales eventualilor clienti si parteneri de afaceri spre omul cel mai important al României. Tupeul domnului Cazacu este cu atât mai mare cu cât acesta si-a permis sã-si punã fiica de 21 de ani actionar într-o societate care actiona în domeniul în care Domnia Sa hotãra ca reprezentant al Ministerului Economiei.

 

De altfel, tupeul uluitor al asociatiilor familiei Bãsescu s-a putut vedea si prin declaratia fãcutã de un alt actionar Desintco, Cristian Geamãnu, care spunea: cooptarea fiicei directorului Directiei Productiei de Apãrare a avut ca scop pur si simplu oferirea unui loc de muncã unui tânãr în perioadã de crizã! în momentul în care joi, 20 august, a fost fãcutã publicã informatia în cotidianul “Bursa” si la emisiunea “Big Bazar”, privind implicarea lui Mircea Bãsescu în firma Desintco, presedintele Traian Bãsescu a intrat în panicã.

 

 Acesta a încercat, dupã modelul folosit în aprilie 2004, în momentul retragerii lui Theodor Stolojan din campania pentru Cotroceni, sã se victimizeze, sã facã pe nestiutorul si sã încerce sã prosteascã opinia publicã cum cã nu a stiut nimic. “Nu stiu în ce conditii s-a întâlnit fratele meu, Mircea, cu oameni cu nume atât de sonore din afacerile cu armament.” Doar vineri presedintele panicat a avut patru interventii pentru presa centralã, interventii care ar fi urmat sã lãmureascã implicarea fratelui Mircea în afacerile cu armament. Tot vineri, Traian Bãsescu a fãcut celebra declaratie: “De dusmani te poti apãra, dar este extrem de greu sã te aperi de propriul frate. Dacã frate-miu se mai bagã într-o firmã din asta dubioasã, cred cã pot sã nu mai candidez.”

 

Declaratia ar fi urmat sã-l absolve pe Traian Bãsescu de orice vinã. Marea problemã pentru dânsul sunt însã declaratiile date de trei fosti ministri ai Apãrãrii, care au afirmat cã este imposibil ca presedintele sã nu fi fost informat de cãtre Directia de Informatii a Armatei, respectiv de cãtre SRI, de implicarea unuia dintre membrii familiei sale într-o firmã cu asociati având experientã în afaceri cu armament! Deci, Traian Bãsescu stia si, spun diverse surse, cã stia chiar mai mult si în curând acest lucru s-ar dovedi...!? Cert este cã la câteva sãptãmâni de la furtul de arme de la Ciorogârla si imediat dupã arestarea suspectã a spionului Floricel Achim, într-un raport al unui serviciu de informatii se fãcea referire despre o posibilã reglare de conturi cu implicatii la nivel înalt din punct de vedere militar si economic în spatele unui posibil furt aranjat al armelor de la Ciorogârla.

 

Mai mult, tot acolo se fãcea referire la o epurare a unor persoane incomode din anumite structuri în urma “furtului”. Pe fondul unor divergente între lideri politici si militari privind subordonarea unor structuri importante din structurile de securitate, respectiv din cele militare, respectiv înainte de imediata anuntare a unor decizii privind încheierea unor contracte militare strategice s-ar fi produs incidentul de la Ciorogârla?! Acum trei sãptãmâni, o importantã agentie internationalã de stiri vorbea, aparent întâmplãtor si fãrã legãturã cu România, despre gãsirea unor arme fabricate în România la gherilele din Columbia. Informatia poate fi pur si simplu întâmplãtoare si fãrã legãturã cu cazurile de mai sus.

 

Cert este cã, în acest moment, scandalul implicãrii fratelui presedintelui României în afaceri cu armament, adicã pe o piatã de 13 miliarde de euro doar în 2009, a depãsit granitele României. E foarte posibil ca în cazul escaladãrii stãrii actuale de fapt si a aducerii de noi dovezi, sã asistãm la o loviturã de teatru, prin care Traian Bãsescu, ce a ezitat suspect de mult anuntarea candidaturii în ultimele luni, sã renunte pur si simplu sã mai candideze în aceastã toamnã pentru un nou mandat de presedinte!? Sigur cã acesta rãmâne exclusiv un scenariu si o ipotezã de lucru...

 

Comenteaza