Vor veni şi rezultatele

Vor veni şi rezultatele
Să nu mai amintim ce este în sufletul acţionarilor care îşi investesc necondiţionat timpul, banii şi sentimentele într-un ideal numit de decenii “U” Cluj…

Există voci care judecă în ultimul timp, pe bună dreptate, evoluţia jucătorilor, lipsa de experienţă a antrenorului şi abilitatea conducătorilor. Până şi eforturile acţionarilor de a menţine echipa în Divizia A au fost puse la îndoială şi criticate, sfaturi… soluţii… şi propuneri mai mult sau mai puţin realiste venind din toate părţile.

 Opinii acide sau constructive, ironice sau sincere, indiferent de natura şi provenienţa lor, au venit din inima unor oameni care vor să fie alături de echipă, să ajute… în acest demers, singura lor unealtă fiind cuvântul.

îngrijorarea pentru situaţia actuală din clasament se citeşte, cu siguranţă, în privirea fiecărui clujean care ştie ce reprezintă “şepcile roşii”. Rezultatele echipei studenţeşti în acest debut de sezon sunt mediocre… aflate în umbra a ceea ce a devenit Clujul din 2004 până în prezent şi în neconcordanţă cu aşteptările noastre, ale tuturor.

 DA… campania de transferuri putea să fie mai spectaculoasă, bugetul pentru acest sezon putea să fie mai stufos, iar stadionul mult mai modern… dar să nu uităm că Universitatea, în comparaţie cu alte echipe de tradiţie din Ardeal (Inter Sibiu, Fc Bihor etc.)

A REVENIT, deşi a avut de parcurs un drum anevoios în 8 ani de suferinţă, din ligile inferioare – în Divizia A.

Reuşita li se datorează în primul rând suporterilor care au susţinut necondiţionat echipa şi în Divizia B, au îndurat şi umilinţa numită “Divizia C”, culegând în final laurii acestei reveniri spectaculoase a echipei lor de suflet pe prima scenă a fotbalului românesc. Nu lipsită de importanţă în acest “salt” este perseverenţa acţionarilor, a conducerii şi a echipei tehnice, care au ţinut în viaţă simbolul “U”, l-au readus acolo unde îi este locul, resuscitând echipa atunci când nimeni nu aştepta o revenire.

Chiar dacă au existat controverse în ceea ce priveşte rolul Primăriei – reprezentată de Emil Boc – şi cel al Consiliului Local în această revenire, indiferent de apartenenţa politică, aceştia au susţinut echipă în permanenţă. Lucrurile puteau să stea altfel deoarece Clujul, având deja o echipă în Divizia A, atenţia şi resursele financiare ale acestora se puteau îndrepta oricând spre alte proiecte.

Toate aceste eforturi din partea tuturor celor care au ridicat de la pământ “şepcile roşii” trebuie să continue, să fie susţinute şi transformate în rezultate, cu atât mai mult acum când Consiliul Local va face pasul înapoi. Acest “brand” al Ardealului ar trebui să fie întărit şi completat de către  persoane cu posibilităţi financiare care vor să investească în visul clujean.

Si asta nu foarte târziu… deoarece personaje mioritice ale fotbalului românesc dau târcoale echipei… şi ar fi păcat ca simbolul Centrului Universitar Cluj să ajungă unealta politică a unor figuri mai mult sau mai puţin controversate.

Multe opinii… Tot atât de multe semne de întrebare… Iar rezultatele vin cu timpul.

Aş putea înşira 1919 probleme… dar soluţiile sunt, uneori, în sufletele noastre!

Aş putea înşira 1919 întrebări… dar probabil că puţine îşi vor găsi răspunsul instantaneu! Aş putea înşira 1919 idei care ar trebui puse în scenă… dar sunt doar câteva care, îndeaproape urmate, vor da viaţă “echipei mult iubite”: perseverenţa, efortul susţinut, răbdarea…

Si abia apoi se va putea vorbi de rezultate…!

Comenteaza