Tranzacţia lui Patriciu şi grimasa lui Băsescu

Tranzacţia lui Patriciu şi grimasa lui Băsescu
În prima fază acesta a cerut cu siguranţă un “wisiki” cu patru cuburi de gheaţă, “până pluteşte”, iar imediat după, şi-a convocat consilierii, generali din subordine, pentru a ordona situaţii detaliate despre tranzacţia Conului Costache!

Cum s-a putut ca marele şi atotştiutorul preşedinte al tuturor românilor, serviciile servile şi ziarele oficioase din subordine să nu afle nimic despre “negoţul” marelui duşman al tătucului! Iată că ceea ce a reuşit Putin cu Hodorkowski nu i-a reuşit şi lui Băsescu cu Patriciu! A avut o încercare mişelească în care a folosit Parchetul ca preş, dar din păcate pentru dorinţa lui nebună de răzbunare şi totodată în favoarea tinerei democraţii româneşti s-a dovedit în cele din urmă că politicul nu mai poate dicta chiar totul în această ţară!

Sunt sigur că nici măcar în momentul semnării contractului privind vânzarea celor 75% din acţiunile Rompetrol către compania de stat KazMunayGaz din Kazahstan, Dinu Patriciu nu a uitat cele 24 de ore petrecute în temniţele lui Băsescu în urmă cu doar doi ani! Şi nici cine a ordonat, asemeni unui dictator sud-american sau unui ţar rus, întemniţarea sa, scoaterea din viaţa publică şi distrugerea Rompetrolului după modelul Yukos-ului! Tranzacţia anunţată ieri şi realizată pe 24 august arată că în războiul dintre Băsescu şi Patriciu, învingător a ieşit acesta din urmă!

Cel puţin până acum. Războiul continuă cu siguranţă, mai ales că ieri magnatul nu a uitat să arunce săgeţi otrăvite spre Cotroceni, anunţând că preţul de vânzare a fost diminuat din cauza hărţuirii sale în justiţie! Deocamdată, “oligarhul” liberal Patriciu l-a învins pe ipocritul preşedinte Băsescu! Rompetrol nu a fost distrus conform dorinţei lui Băsescu şi a aliatului său în această misiune, Ioan Talpes, ci chiar a devenit mobilul celei mai mari tranzacţii din istoria României!

Cele 2,72 miliarde USD reprezintă, cu siguranţă, o cifră cu adevărat uriaşă, mai ales că aceasta arată că la această oră evaluarea companiei fondate de Patriciu şi având sediul în Olanda ar fi undeva la peste 3,6 miliarde USD! Dinu Patriciu şi asociatul său american, Phil Stevenson, fiu al unui fost director adjunct al CIA, au încasat primul 2,16 miliarde, iar cel de-al doilea 560 de milioane USD. Românul şi-a păstrat în continuare, de asemenea, poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al noului Rompetrol chiar dacă majoritatea membrilor CA aparţin acum cazacilor!

De aici încolo vor urma o serie de speculaţii care mai de care mai hazardate! Cea mai aiuritoare, că Patriciu a vândut Rompetrol imediat ce impotentul preşedinte al PSD a anunţat că va introduce o moţiune de cenzură aproape pe bune împotriva prietenului Premier! De parcă o asemenea tranzacţie s-ar fi făcut în câteva zile! Trebuie să ne amintim doar declaraţiile şi “avertizările” disperate ale lui Băsescu din campania pentru referendum privind interesul şi legăturile firmelor româneşti cu cele ruseşti!

Probabil în acel moment preşedintelui i se raportase de către SIE despre primele întâlniri dintre reprezentanţii Rompetrol şi oficialii din Kazahstan! Altă ipoteză aiuritoare, că Patriciu a vândut în momentul în care a pierdut procesul din Libia în urma căruia acelaşi Rompetrol ar fi bun de plata a 18 milioane USD! Altă aberaţie spectaculoasă! Alta, că imediat ce cade Tăriceanu, lucru care, de altfel, este destul de incert la această oră, viitorul Premier desemnat de către Preşedinte va avea mandat să oblige Rompetrol la plata imediată a datoriilor de 240 de milioane USD! Altă construcţie elucubrantă de-a dreptul!

Alţi pseudo-analişti şi jurnalişti retardaţi afirmau ieri că Patriciu se pregăteşte să fugă din ţară! Curat murdar, nu alta! Altă ipoteză aruncată pe piaţă, că serviciile secrete americane, probabil făcându-se legătura cu asociatul american al lui Patriciu, şi cele ruseşti şi-au dat mâna, prin tranzacţia realizată cu compania românească, pe piaţa energiei din Europa!

Ce rămâne însă este un singur lucru, Dinu Patriciu i-a devansat în topul celor mai bogaţi români pe enigmaticul Iosif Constantin Drăgan şi pe zgârcitul de serviciu, Ion Ţiriac, ajungând primul român cu o avere de peste 2 miliarde USD!

De asemenea, mai rămâne să privim înapoi cu mânie spre una dintre cele mai păguboase afaceri de privatizare ale statului român, vânzarea PETROM către austriecii de la OMV cu o sumă plătită efectiv de 870 de milioane de euro la o evaluare efectivă a celor 51% cumpăraţi de aproximativ 1,5 miliarde de euro, restul fiind investiţii obligatorii pe care însă le evaluează doar reprezentanţii OMV, acestea fiind doar prezentate AVAS-ului, aşa spre luare la cunoştinţă.
Comenteaza