Super licheaua

Super licheaua
“Trădătorul îşi înşală cumpărătorul”, a spus Împăratul Napoleon despre distinsul său diplomat Talleyrand, care avea bunul obicei de a trece dintr-o tabără politică în alta, fiind, de fiecare dată, la fel de zelos.

Dar Talleyrand, în ciuda caracterului său infect, avea statură de mare diplomat. Poate cel mai mare din toate timpurile.  Eu voi prezenta un Iago local. Un trădător al pământului. Un prototip de lichea. De fapt, o super lichea.

Super licheaua şi-a început cariera ca jurnalist la Evenimentul Zilei, dar de foarte mult timp nu mai practică această frumoasă meserie.

 

 După ce a fost şef al Departamentului Politic la respectivul ziar şi apoi redactor - şef adjunct, a făcut o escală la Prima Tv, pe vremea când această televiziune se afla în proprietatea lui Cristian Burci, Dan Fisher şi faimosul Alex Bitner. întrucât patronii intraseră în conflict, Andronic a trecut mai întâi din tabăra lui Cristian Burci în tabăra lui Dan Fisher. Când raportul de forţă s-a schimbat, s-a întors la Cristian Burci şi mai ales la Alex Bitner, vânzând “din casă” lui Fisher.

 

PSD se pregătea să câştige alegerile, pentru a se instala la putere în 2000, iar licheaua opta pentru putere. Tot cam atunci a existat şi un alt conflict între Dan Fisher şi Sorin Ovidiu Vântu, generat de un litigiu mai vechi. Dan Andronic a vândut din nou “din casă”, de data asta în favoarea lui Sorin Ovidiu Vântu. La scurt timp, i-a trădat pe ceilalţi patroni ai Primei Tv, în beneficiul lui Vântu. Sorin Ovidiu Vântu a primit licheaua cu braţele deschise, i-a acordat o încredere nemărginită, până când, după doi ani, super licheaua a fugit cu banii din seif, cu nevasta lui Vântu şi cu nenumărate informaţii, pe care le-a vândut celor pe care îi trădase în favoarea lui Vântu.

 

Personajul nostru nu mai era, la acea dată, demult un gazetar. Trecuse cu arme şi bagaje în lumea businessului. Sub aparenţa unui specialist - probabil că autodidact, pentru că studii la zi, în orice caz, nu are -  în cercetare de piaţă şi în relaţii publice. “Calitate” în care a ajuns, o vreme mare, consilier al lui Adrian Năstase. Evident, când acesta se afla la putere.

 

Când Năstase nu a mai fost la putere, a trecut imediat în tabăra adversarilor acestuia, vânzând din nou “din casă”. Şi astfel, super licheaua devine consilier al lui Tăriceanu. îl ajută, vezi Doamne, pe premierul liberal să-şi consolideze imaginea publică şi să se lupte cu preşedintele Traian Băsescu. Asta, cât timp Tăriceanu s-a aflat la putere. Pentru a nu-şi pierde exerciţiul, în acelaşi interval de timp, o abandonează pe ex-soţia lui Sorin Ovidiu Vântu, pentru a fugi cu “soaţa” celui mai bun prieten al său din acel moment, cu care se şi căsătoreşte, printr-o nuntă ca-n poveşti la Monte Carlo. Eveniment la care participă mulţi dintre cei trădaţi de-a lungul timpului, excepţia care confirmă regula fiind Sorin Ovidiu Vântu.

 

înainte ca Tăriceanu să nu se mai fi aflat la putere, super licheaua a simţit în ce direcţie bate vântul. Şi s-a împrietenit cu Elena Udrea. După care, hop, sare în ograda lui Traian Băsescu, unde îl găsim şi azi. Evident, a vândut din nou “din casă”. De asta data, din casa lui Tăriceanu.

 

Apariţiile sale publice sunt, în acest an, exclusiv apanajul televiziunii de serviciu, PD-L, numită B1Tv. Unde îi înfierează pe toţi cei cărora le-a ciugulit, de-a lungul timpului, din palmă. Ultimul atacat fiind “mogulul” Sorin Ovidiu Vântu.

 

Cum altfel s-ar putea numi această super lichea decât Dan Andronic?

 

Comenteaza