“Otravă informaţională”

“Otravă informaţională”
Un grup de parlamentari, în frunte cu acelaşi, permanent acelaşi, Prigoană de la Gherla, dar şi cu deputatul UDMR de Cluj Mate Levente, s-au gândit şi s-au răsucit, astfel încât să rezolve definitiv şi vrăjmaşii din “presa ticăloşită” care încă îşi mai permite în România să critice.
Personajele în cauză, care consideră că absolut totul funcţionează în România perfect şi singurul lucru care mai trebuie reglementat e funcţionarea presei scrise, încearcă să promoveze o iniţiativă legislativă prin care să ţină în frâu jurnaliştii răi: licenţa pe 7 ani pentru ziare şi stoparea “otrăvii informaţionale” pe care presa o varsă zilnic asupra bieţilor cetăţeni, care nu mai pot de bine şi de satisfacţie în urma politicilor promovate de o clasă politică jegoasă. Sunt curios cum vor reacţiona în primul rând colegii celui care se teme să nu fie “otrăvit” şi, nu în ultimul rând, reprezentanţii partidelor aflate în opoziţie, dar care până mai ieri erau la putere şi, implicit, sub tirul necruţător sau nu al presei.

Sunt foarte curios să văd poziţia dlui deputat Buda, a dlui senator Hărdău, a dlui senator Rădulescu, a dlui premier Emil Boc, precum şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a prefectului judeţului Cluj, Florin Stamatian, a primarului municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, vizavi de iniţiativa promovată de către distinsul lor coleg de partid. De asemenea, sunt curios să aflu ce vor spune organizaţiile internaţionale de media despre modul în care puterea actuală încearcă să îngrădească libertatea de exprimare într-o Românie care, vă reamintesc, face parte din UE. Mă mai întreb un singur lucru: câţi cretini populează partidele politice româneşti, respectiv spaţiul public carpato-danubiano-pontic?!

Nicăieri în Europa nu există un CNA pentru presa scrisă!!! Exact asta mai lipsea într-un moment în care presa oricum abia se târăşte din cauza crizei financiar-economice prin care trece. Propunerea mea sinceră ar fi ca în fiecare judeţ să existe un singur ziar, care să fie tipărit pe o hârtie oranj intens şi al cărui bunul de tipar să-l dea în fiecare seară dl Cătălin Avramescu sau dl Cotoi Voinescu din inima Cotroceniului.

De asemenea, propun ca, în cazul publicaţiilor on-line, "bunul de tipar" să-l dea distinsa dnă bloggeriţă de culoare blondă, împreună cu specialistul în presa de “Taraf”, acelaşi deputat din Gherla.

Colegii de la Szabadsag şi Kronika ar putea trimite textele lor spre aprobare dlui deputat Mate Levente, care, la rândul său, le poate trimite spre informare lui Marko Bela sau, mai bine, lui Verestoy Attila, care, fiind specialist în tâiat păduri, are cu siguranţă şi cunoştinţe despre fabricarea celulozei pentru hârtia de ziar.

P.S. Poate cel mai bun lucru care putea să se întâmple pentru anumiţi reprezentanţi ai actualei puteri ar fi ca presa să dispară în proporţie de 90 la sută, pe piaţă rămânând doar "trompetele" care nu deranjează. Privind atitudinea unor politicieni la adresa presei poţi înţelege mult mai uşor de ce dictatura a prins atât de bine în România.

Comenteaza