Piţi, ai auzit?

Piţi, ai auzit?
Suporterii l-au huiduit pe Răzvan Cociş ca să priceapă selecţionerul. Fanii vor o altă naţională, acesta a fost mesajul pentru Victor Piţurcă.

Un cor de huiduieli l-a însoţit pe Răzvan Cociş pe teren. Nici nu apucase să facă primul pas când tribuna i-a curmat necruţătoare elanul.

România conducea cu 2-1, dar scorul nu i-a îmbunat pe contestatari. Răzvan e numele inamicului public. A plecat Lucescu jr, a fost "luat la 11 metri" mijlocaşul echipei Rostov.

Publicul nu era supărat că Piţurcă l-a schimbat pe Costin Lazăr. Altceva i-a stârnit furia. Selecţionerul făcuse o schimbare de joc. Suporterii doreau o schimbare autentică, o despărţire fermă de trecutul ruşinos. Cociş este asociat cu echipa loazelor lui Piţi, care-şi pierduse busola după Euro 2008. Este unul dintre favoriţii antrenorului şi lumea îl priveşte cu suspiciune. Vine de la o formaţie anonimă, ce mai caută la lot?

Ce ironie pentru Cluj! Florescu a fost abţibildul gestiunii păguboase a lui Răzvan Lucescu, Cociş este contestat pentru neîmplinirile lui Piţurcă. Doi clujeni achită nota de plată a frustrării poporului microbist. N-au fost principalii vinovaţi pentru eşecuri, dar lumea vrea capete pentru ghilotină. În rechizitoriu mai includem un capăt de acuzare. N-au îmbrăcat tricoul vreunei formaţii din Bucureşti.
Să revenim la protestul publicului. Fanii au taxat lipsa de coerenţă şi de viziune. După Euro 2008, nu s-a construit o nouă naţională, am cârpit fără spor. Calculele hârtiei încep din urna a patra valorică. Realitatea e mult mai crudă. Am pierdut trei ani. Îi putem declara nuli. Şi noul mandat al lui Piţurcă a menţinut ceaţa. Meciurile cu Franţa şi Belarus n-au lămurit mare lucru. Cu Franţa am refuzat să atacăm, deşi singura opţiune era victoria, cu Belarus n-am ştiut să ne apărăm. Două partide bifate de un selecţioner nepresat de vreun obiectiv urgent. Tot formale au fost şi pedepsele aplicate lui Mutu şi Tamaş.

Emoţii? Jucăm cu Moţi. Piţurcă avea faima unui tip cu fler, un gambler priceput să-şi surprindă adversarul. Cum să te gândeşti la o reconstrucţie serioasă a naţionalei cînd îl vezi în defensivă pe Cosmin Moţi? Un stoper limitat, un gafeur de carieră, departe de bunele maniere ale profesiei. Moţi e o invitaţie la "Ziua porţilor deschise". E greu de înţeles de ce l-a convocat Piţi. Nici Adrian Cristea nu a fost un pariu cîştigat. "Prinţul" trebuie să-şi schimbe atitudinea din teren. Trebuie să urmărească mingea şi când e în posesia adversarului, să nu ezite să pună piciorul în contre. Au plăcut combinaţiile tridentului ofensiv Mutu-Torje-Marica. E încă prea puţin să ne facem iluzii, când nu am izbutit să învingem nici formaţia de rezerve a Belarusului.

Cociş e o victimă colaterală. Domnule Piţurcă, nu ignoraţi semnalul tribunei. S-a dus încă o campanie. Nu rataţi şi acest moment, e deja prea tîrziu. Mâine s-ar putea să vă fie dor şi de huiduielile publicului.

 

 

Comenteaza