Procurorii instaurează teroarea portocalie

Procurorii instaurează teroarea portocalie
A fost declanşată teroarea. O operaţiune nemaintalnita în istoria României, la care, din informaţiile preliminare, rezultă că participă 181 de parchete, este în plină desfăşurare.

Sunt anchetaţi zeci de mii de oameni, sub prezumţia că ar fi participat la cea mai mare fraudă electorală din istoria României. La operaţiune participă, în mod ilegal, şi procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Oamenii sunt puşi pe drumuri şi chemaţi la mari distante pentru a fi anchetaţi. Alţii sunt duşi cu dubele DNA. Dar cei mai mulţi sunt asaltaţi la poartă. Din poartă în poartă. Cine a declanşat teroarea? Şi de ce?

În ultimele zile, procurorii doamnei Kovesi şi nu mai puţin procurorii domnului Morar au dat în bâlbâială. Ei săvârşesc fapte şi acte pe care nu le-ar face niciodată din proprie voinţa. Oricât de deficitara ar fi pregătirea unora dintre procurori, ei ştiu că încalcă legea, în mod grosolan, atunci când confiscă la drumul mare - de fapt, fură - documente aparţinând Autorităţii Electorale. Şi intervenind, astfel, brutal într-un proces electoral, declanşat cu mai multă vreme în urmă şi care nu se încheie decât atunci când Curtea Constituţională sau Parlamentul vor decide dacă suspendatul e demis sau nu.

Procurorii ştiu că se fac de râsul lumii atunci când informează Curtea Constituţională asupra unui fapt de notorietate. Şi anume că listele pe care le-au confiscat se află la ei. Procurorii ştiu că este interzisă interceptarea unor membri ai Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi totuşi au iniţiat asemenea interceptări. Ei ştiu că este absolut interzisă de lege difuzarea, în timpul anchetei, a unor piese din dosar. Şi totuşi au făcut să circule interceptările. Care, probabil, sunt şi ele periate sau chiar "aranjate". Ei ştiu că Parlamentul este în vacanţă şi totuşi solicita aprobarea pentru anchetarea unui fost ministru. Şi, în fine, ei ştiu că nu vor putea descoperi niciodată ceea ce nu s-a întâmplat niciodată şi anume o "imensa fraudă electorala". Şi că nu vor descoperi niciodată vreo lovitură de stat, care nu a avut loc.

E clar că în spatele acestor procurori care încalcă legea, dând dovadă şi de extrem de multă neîndemânare şi pripeală, ultima mostră fiind participarea la anchete electorale a DNA, se află persoane fără studii juridice. Cum ar fi, şi cum este de altfel, preşedintele suspendat Traian Băsescu.

Cel care şi-a început campania anunţând o lovitură de stat făcută, vezi Doamne, de un parlament şi săvârşită, vezi Doamne, de 8 milioane şi jumătate de cetăţeni, cel care a împuiat capul liderilor europeni şi transatlantici cu verzi şi uscate ştie că va rămâne pentru totdeauna în garaj. Dacă are loc finalmente o socoteală dreaptă. Şi, atunci, reaprinde nu flacără democraţiei, ci vâlvătaia unor aşa-zise fraude de dimensiuni colosale, a căror victimă ar fi.

Până acum, Consiliul Suprem al Magistraturii, unde este localizată comandă unei puteri independente în stat, care se numeşte Justiţia, nu s-a manifestat decât prin şefii instituţiei. Nu în plen. Şi, în consecinţă, mă aştept, indiferent de majoritatea pe care treptat Traian Băsescu a impus-o acolo, tot în bază unui algoritm politic, că unii reprezentanţi CSM să tresară. Şi să se întrebe cum de nu sunt anchetaţi procurorii care au orchestrat interceptări ilegale şi le-au pus pe piaţă în scop politic. Cum de nu sunt anchetaţi cei care au participat la confiscarea documentelor electorale? Cum de nu este anchetat Daniel Morar, că urmare a participării DNA la anchete electorale?

 

 

Comenteaza