Aruncaţi gunoiul!

Aruncaţi gunoiul!
E timpul pentru o curăţenie generală la “U” Cluj!

În holul de la etajul 2 al stadionului "Cluj Arena", în apropierea amfiteatrului unde se ţin conferinţele de presă, sunt câteva pubele inscripţionate cu "Romprest", numele firmei de salubritate a patronului Universităţii Cluj, Florian Walter.

Containerele sunt împărţite pe sortimente: hârtie, plastic, sticlă. Învăţăm tabieturile lumii civilizate. Într-o astfel de societate, orice detaliu e important, până şi banalul gest al aruncării gunoiului. Duminică seara, probabil că mulţi dintre suporterii care au înfruntat frigul, aşteptând o victorie a Universităţii, au sesizat că lipsea un tomberon, lipsea recipientul cu eticheta "fotbalişti expiraţi". "Voi nu meritaţi la «U» să jucaţi!", a scandat peluza, revoltată de talmeş-balmeşul de pe gazon.

Din păcate, Grecu şi Machado nu sunt recuperabili. Fundaşul stânga aleargă mereu cu capul în pământ şi centrează în primul adversar. Atacantului ar trebui să i se controleze paşaportul. Pentru un brazilian, mingea nu e o corvoadă, ci un prilej de joacă. Machado e acuzat şi că a dat dovadă de tupeu doar după meci, când le-ar fi arătat degetul mijlociu fanilor.

"Şocul" anunţat de conducere Universităţii nu a avut nici un efect. Până şi bătrâna Dacie, rămasă mult în urma plutonului, şi-a turat motorul pe "Cluj Arena". Primul gol al Mioveniului a fost de antologia umorului. Dacă nici cu Mioveni nu câştigi, atunci ce pretenţii să mai ai la un loc în cupele europene? "U" a primit două goluri la cele trei ocazii ale oaspeţilor. Degeaba cunoaşte Ionuţ Badea şase limbi străine, dacă nu poate traduce, pe înţelesul vestiarului, limba fotbalului. Jocul nu s-a schimbat, iar antrenorul a pierdut şi sprijinul publicului, care i-a solicitat să demisioneze.

Ambele goluri ale "Şepcilor roşii" au fost înscrise de Claudiu Niculescu. Purtătorul tricoului cu numărul 9 a demonstrat că e profesionist şi că-şi respectă suporterii. Un alt vârf, căruia antrenorul i-a făcut zile fripte, ar fi trimis penalty-ul în peluză.

Înainte de meci, ca o gazdă bună, Matache le-a făcut semn arbitrilor care se încălzeau că-şi pot continua alergarea prin careu, că nu e necesar să ocolească prin spatele porţii. Centralului Adrian Cojocaru ar fi trebuit să-i indice să-şi continue sprintul până la Galaţi. Aşa, ar fi scăpat de o zi penibilă, cu decizii care au isterizat spectatorii, sportivii şi băncile tehnice. Arbitrajul nu ar fi avut importanţă, dacă Universitatea ar fi evoluat la limita decenţei. A fost genul de partidă în urma căreia spectatorii, care au plătit bilete, ar trebui invitaţi să-şi ia înapoi banii. Dacă tot şi-au făcut mâna postând comunicate pe site-ul oficial, mai aşteptăm să citim un text scurt. Ar fi suficient şi dacă ar scrie doar "Ne cerem scuze!".

Universitatea a ieşit din obiectiv şi din graţiile suporterilor. Urmează Sărbătorile, e momentul pentru o curăţenie generală. Ar fi şi penibil ca la clubul unde finanţatorul face bani şi din colectarea deşeurilor, Florian Walter să nu fie în stare să arunce gunoiul.

 

 

Comenteaza