Aşteptând derby-ul Clujului

Aşteptând derby-ul Clujului
Niculescu stă rezemat de banca de rezerve. Priveşte în teren şi nu găseşte ce caută.

Aceasta nu este echipa lui, nu aşa ar fi trebuit să joace. Tabela nu are milă de antrenorul îmbrăcat în costum negru. Formaţia lui Petre Grigoraş conduce cu 1-0 şi foile cu calculele pentru obţinerea unui loc de cupă europeană pot fi aruncate la coş. De preferinţă la un tomberon cu sigla Romprest. Niculescu are mina unui naufragiat care nu mai zăreşte ţărmul salvator. Peluza simte momentul dificil şi-i scandează numele. E o relaţie care trece dincolo de linia clasamentului.

Sâmbătă a fost zi de plajă. Spectatorii s-au hârjonit cu soarele. Ca să scape de razele insistente şi-au schimbat des locurile, s-au refugiat spre scaunele din vârful tribunei a doua. A fost mai multă mişcare în tribună şi în parcul din spatele arenei, unde copiii călăreau toboganele, decât pe teren. În pofida căldurii, arbitrul nu a acordat nici o pauză de hidratare, de parcă şi-ar fi dorit să se termine mai repede chinul. Păcurar a suferit din cauza zăpuşelii. Altfel nu ne explicăm cum a încasat două cartonaşe galbene în doar două minute. În zadar Niculescu le-a făcut semn jucătorilor să urce, degeaba Bornescu i-a îndemnat pe Drăghici şi Grozav să nu mai vină în apărare. A lipsit şi norocul la bara lui Grozav sau la ocazia lui Tony. Grozav a lăsat deseori senzaţia că e singurul care joacă. Doar la ultima fază a fost neinspirat. A ales un solo în locul unui duet cu Drăghici.

Spectatorii au aplaudat Universitatea şi la înfrângere, Lemnaru şi Unguruşan au fost chemaţi şi ei la salut. Doar Boştină avea o treabă mai importantă şi a plecat direct la vestiare. „Şepcile Roşii" nu vor prinde cupele europene, dar fanii au avut puterea să treacă peste eşec. Vor mai fi şi alte meciuri. Pentru ei, orice zi alături de „U" e o bucurie. Petre Grigoraş a mărturisit că poartă pe gleznă urma unei victorii cu Steaua de pe fostul „Ion Moina". A fost călcat de Zanc în meleul bucuriei ce a urmat golului decisiv. După cum l-a tratat galeria şi la o înfrângere, şi Niculescu e însemnat pe viaţă. Nu trebuie să fii microbist, ca să recunoşti litera „U".

Trecem în Gruia. Pe holul din faţa intrării la vestiare vitrinele sunt garnisite cu diplome, cupe şi plachete. Printre obiectele cu valoare sentimentală sunt şi câteva ceasuri. Unul dintre ele s-a oprit la ora două. E numărul titlurilor câştigate de CFR. După ce şi-a fluturat cu emfază obiectivele, echipei i-a stat ceasul şi încearcă să recupereze timpul pierdut. Dinamo i-a dat prima mână de ajutor, oferindu-i fotoliul de lider fără ca feroviarii să dea drumul la cronometru.

La Piatra Neamţ am sesizat şi o schimbare de atitudine. Jucătorii au fost mai bătăioşi, semn că discuţiile cu fanii şi conducerea le-au prins bine. Vranjes a înscris un gol spectaculos, apoi tot bosniacul a iniţiat o ocazie incredibilă, scenă la care au mai participat Peralta şi Sougou. În repriza secundă, Andone a ordonat retragerea. Nemţenii puteau să-i amendeze tactica, dar Beto a uzat de dreptul său de veto. S-a terminat 0-2, după ce Sougou a sprintat jumătate de teren şi i-a pasat decisiv lui Camora.

Arbitrajul a stârnit reacţii aprinse. Ronny a fost oprit pentru un ofsaid insesizabil, iar Marius Avram a indicat ofsaid pe atacul gazdelor deşi asistentul Cristian Nica nu a ridicat fanionul. Ceahlăul a contestat şi lovitura liberă din care s-a deschis scorul, Hora fiind acuzat că a simulat în duelul cu Monroy.

A început numărătoarea inversă pentru CFR. Orice punct pierdut poate fi fatal. Până se va trage linia, vine derby-ul Clujului, când oraşul se va înclina Fotbalului.

Comenteaza