Au trecut pe verde

Au trecut pe verde
CFR a ajuns fără mari emoţii în grupele Ligii Campionilor

Tipii la costum măsoară cu atenţie iarba. Doi jucători îmbrăcaţi în roş-albastru îi studiază cu atenţie. Au nevoie de un covor perfect pentru a putea plimba mingea. Sau pentru a-şi ascunde dezamăgirea după un penalty tras în plasa din spatele porţii lui Felgueiras. A. Frei s-a prăbuşit cu capul în gazon cu toată greutatea unui CV îmbogăţit de anii petrecuţi în Bundesliga. Părea că a înţeles că totul e pierdut.

Dacă fotbalul e suferind, nici punctualitatea elveţiană nu mai e ce a fost. La 21:00 la încălzire a ieşit CFR, oaspeţii au salutat spectatorii peste cinci minute. Toţi ochii sunt pe Streller şi A. Frei, dar omul primei reprize e Gabi Mureşan. Două recuperări în acelaşi minut, două şuturi în stilul său, de bărbat care a reuşit în viaţă fără să primească vreun cadou. Elveţienii au pasat din nou mult, dar prea des în spate, au întârziat nu doar la încălzire, ci şi la întâlnirea cu golul. Kapetanos, în schimb, a fost parolist. A înscris, cu capul, normal!, la prima ocazie. Un grec aduce milioane de euro la Cluj, în timp ce la Atena criza le-a stricat siesta devoratorilor de frape. La momentul intonării imnului Champions League, atacantul a fost singurul fotbalist care nu a luat o poziţie solemnă. Şi-a mai aranjat şortul, a ţopăit pe loc. Nu le are cu protocolul, Kapetanos e plătit pentru altceva şi-şi respectă fişa postului.

Nimic nou în jocul elveţienilor nici după golul primit. Acelaşi scenariu cu final previzibil, nici un jucător nu-şi asumă responsabilitatea unui şut. Ba, parcă au şi chef de miştouri, săracul tricou cu numărul 27 e alergat mereu cu diagonale la care nici Usain Bolt nu ar fi ajuns. Când toată lumea aştepta pauza, Felgueiras le-a făcut cadou un penalty. Cu câteva minute înainte, respinsese cu capul un balon în loc să-l prindă în braţe. Nu doar iarba, ci şi norocul a fost de partea CFR-ului. Portarul portughez nu a plătit pentru gafa comisă.

Doar baricada fanilor lui Basel rezistă şi crede în calificare. Bărbaţii trimişi de Vogel nu sunt în stare să găsească drumul spre poartă. Posesia îi va încânta doar pe statisticienii UEFA. Camora, Bastos şi Sougou au sprintat spre golul doi, iar elveţienii şi-au continuat monologul plictisitor. Aplauzele şi ovaţiile au însoţit fiecare degajare sau şarjă feroviară. CFR ajunge din nou în Liga Campionilor, dar succesul e mai dulce acum. Feroviarii au izbândit pe munca lor, după patru victorii consecutive, fără să mai beneficieze de punctajul adunat de rivale. A fost şi seara lui Andone, antrenorul căruia i s-a refuzat şansa să ajungă mai repede în Liga Campionilor. Tribunele i-au aplaudat în picioare, la final, pe învingători. Doi dintre jucătorii lui Basel s-au prăbuşit, disperaţi, pe gazon. Chiar au eliminat-o pe Manchester? Feroviarii au plonjat pe teren în faţa spectatorilor. Iarba i-a îmbrăţişat şi aşteaptă noile poveşti.

 

 

Comenteaza