Badea, Ba nu

Badea, Ba nu
“U” nu şi-a schimbat antrenorul. Doar a pregătit un retur în forţă.

Să mai privim o dată calendarul. Astăzi e 14 decembrie, nu 1 aprilie. În oraş nu am văzut afişe care să anunţe un spectacol al Circului "Bucureşti". Totuşi, "Clujana" s-a transformat miercuri într-o arenă de circ.

Patronul Florian Walter a scos din joben noul tehnician. Suspans, emoţie, adrenalină. Tobele anunţă numărul de senzaţie. Tarrram, tarram, taram tam tam!!! Cine e tipul care vorbeşte cu Claudiu Niculescu? Protasov e un pic mai blond, Grigoraş e în alt oraş. Doamnelor şi domnilor, noul antrenor al Universităţii Cluj e Ionuţ Badea! Poftim? Din păcate, nu e o glumă, e o ştire adevărată.

Conducerea clubului a ambalat informaţia într-un comunicat comic. Aflăm că "evenimentele din ultimele zile n-au fost decât un mod de a produce un şoc la echipă" şi că Universitatea mizează pe continuitate. Un comunicat preluat rapid de presa invidioasă că şi alţii jonglează cu termenul "şoc". Nu aţi uitat că sâmbăta trecută Walter regreta că nu l-a dat afară mai repede pe Badea. În plus, "U" îi mulţumea luni antrenorului pentru munca depusă şi certifica divorţul printr-o altă înştiinţare postată pe site-ul oficial.

Universitatea îşi propune să ajungă în cupele europene. Până la botezul competiţiei continentale am asistat la un mic exerciţiu. Într-o zi decisivă pentru Vaslui şi Steaua, "U" a produs şi o altă temă de discuţie. De ce s-au temut suporterii Universităţii, nu au scăpat. "Şepcile roşii" nu au importat doar jucători şi şefi din Capitală, ci şi năravurile fotbalului bucureştean. "U" a supravieţuit altfel. Îmbrăcată în alb şi negru, nu în veşminte gri.

Lui Florian Walter i-a fost ştirbită autoritatea după această întorsătură de situaţie. Dacă a şi apucat să negocieze cu un alt tehnician, îi va dificil să-l convingă data viitoare că la Cluj se munceşte serios. Circulă şi varianta că finanţatorul s-a speriat când a văzut ce cheltuieli generează demiterea, cu salariul noului tehnician, cu transferurile solicitate de acesta.

În schimb, Ionuţ Badea se întoarce în forţă, sub armura contractului. Nu ştim dacă în act a fost stipulată şi o clauză de penibilitate, că Walter ar fi bun de plată. Dacă Badea va citi şi printre rândurile angajamentului, va sesiza că revine într-un loc unde nu mai e dorit de finanţator şi de o parte dintre jucători şi suporteri. Am vrea ca antrenorul să-şi fi recunoscut greşelile în şedinţa lungă cu Walter şi să încerce să schimbe ceva, pentru că Universitatea a pierdut puncte şi din vina băncii tehnice. Să-i întindă mâna lui Claudiu Niculescu, să elimine bisericuţele, să-şi învingă orgoliul, să eficientizeze jocul echipei. Să apese butonul "restart".
Încheiem cu inima strânsă. Nu ştim dacă până în momentul publicării textului nu a mai apărut un comunicat pe site-ul clubului Universitatea. Acesta e unul din riscurile meseriei de jurnalist.

Mingea e din nou la Ionuţ Badea. De acum încolo dorim să scriem despre goluri, nu despre şocuri. Se poate?

 

 

Comenteaza