Beto nu plăteşte?

Beto nu plăteşte?
Simularea portughezului a păcălit arbitrul şi a păgubit Sibiul. Mai grav e că a trădat spiritul jocului.

A fost lăudat pentru jocul bun de picior. Nu ştiam că Beto are şi un foarte bun joc de scenă. Doar maestrul Lăcătuş se mai zvârcolea ca un cal turbat.

Portughezul din poarta CFR-ului a mai regizat un moment comico-grotesc şi în runda precedentă, când Tony nu a mai suportat suspansul, i-a furat balonul şi a înscris. La Sibiu a sprintat cu mingea la picior şi, când să o degajeze, a scăpat-o de sub control. Plasat prost, centralul Radu Petrescu a sărbătorit în final de noiembrie ziua păcălelilor, fluierând un fault inexistent. Ciudat e că asistentul Valentin Avram nu a avut nici un cuvânt de spus. A învăţat de acasă că orice spune poate fi folosit împotriva sa.

Meciul a fost televizat, dar pe ecran nu s-a precizat publicul căruia îi este recomandat spectacolul. În mod cert, simulările dăunează grav sănătăţii fotbalului. Nu-i putem aprecia prezenţa de spirit, interpretarea fără cusur. Nu suntem la "Dansez pentru tine" să analizăm stilistic trecerea de la "Dansul Pinguinului" la "Dansul Portughezului". UEFA militează pentru "Respect" şi "Fair-play". Nici una dintre aceste noţiuni nu rezonează cu faza în care a fost protagonist portarul împrumutat de Porto la CFR Cluj.

Să ne amintim. În 2009, croatul Eduardo a fost suspendat de UEFA două etape pentru că a obţinut un penalty în meciul Arsenal - Celtic (3-1) fără ca portarul Artur Boruc să-l atingă. Ar fi prea mult să se ia o astfel de sancţiune şi în România?

Nu ar fi corect să fie pedepsit doar arbitrul de centru. Să nu înţeleagă copiii care urmăresc partidele de fotbal că şmecheria e scuzabilă dacă ţi-ai atins scopul, că eşti un erou dacă i-ai înşelat pe ceilalţi. Beto a mai comis o eroare. A eliberat Steaua de presiunea mediatică a penalty-ului primit cadou de Mihai Costea şi a mutat discuţia la câteva sute de kilometri distanţă. Unii s-au bucurat că nu mai trebuie să arunce pietricele în curtea Palatului.

Expediat la echipa secundă după meciul cu Gaz Metan, Nuno Claro a predat ştafeta gafelor. La început ea a ajuns în mâinile lui Fernandes, care s-a bâlbâit chiar la debutul cu Pandurii Târgu-Jiu. Beto a dat garanţii că sezonul ofertelor s-a încheiat în Gruia. După dubla greşeală a internaţionalului portughez se mai impune o întrebare. Cât de eficientă este munca antrenorului portarilor de la CFR? Daniel Tudor a fost instalat în vară, dar până acum nu a izbutit să reabiliteze postul considerat nevralgic în Gruia.

Iuliu Mureşan a recunoscut că feroviarii au câştigat la Sibiu cu ajutorul arbitrului Radu Petrescu. O atitudine corectă şi un avertisment pentru Beto. E timpul să redevină portarul sigur şi inspirat dinaintea meciului cu "U" Cluj. Îl asigurăm că e concurenţă acerbă şi la stand-up comedy.

Comenteaza