Braşoave vechi şi noi

Braşoave vechi şi noi
CFR şi-a dorit mai mult victoria decât echipa lui Ionuţ Badea.

Înaintea meciului de la Cluj, Ionuţ Badea se plângea că nu poate folosi mai mulţi jucători. Să i-o spunem drept în faţă antrenorului comparat cu Mourinho. Braşovului i-a lipsit din vestiar un fotbalist pe cale de dispariţie, i-a lipsit Caracterul. Puteţi să ne acuzaţi că suntem mai catolici decât DNA-ul, dar pe teren nu a intrat FC Braşov, ci Steagul Alb. Ionuţ Badea s-a întors la locul faptei şi a părăsit arena aplaudat de suporterii CFR-ului.

Priveşti clasamentul şi nu înţelegi de ce o echipă ameninţată cu retrogradarea se mulţumeşte cu rolul gonacului care aduce punctele în bătaia vânătorului. În Gruia a rulat un film de succes cu participarea extraordinară a fundaşului Majernik şi a vârfului Hadnagy. Nici un pic de ambiţie, drept dovadă că Braşovul a primit doar două avertismente, unul ca recompensă pentru voleibalistul cu numărul 9. Ca o situaţie statistică, salutări domnule Badea!, Braşovul nu a avut nici o fază periculoasă în faţa liderului care încasa 9 goluri în ultimele două partide disputate pe stadionul "Dr. C-tin Rădulescu". Nici măcar mingea colorată în galben-negru nu i-a îmbiat pe oaspeţi la joacă.

Dacă ne referim strict la fotbal, remarcăm că grecul Kapetanos nu are nevoie de multe invitaţii pentru a înscrie. Când e refăcut fizic, e letal în careu. Vranjes e tot mai convingător. Scoate cu uşurinţă adversarul din joc, execută cu şarm loviturile libere. Sare se reabilitează la locul de muncă, a adus un plus de agresivitate şi un plus de siguranţă la mijlocul terenului. CFR construieşte la fel de greoi, Andone nu a reuşit încă să schimbe traseele uşor de citit. Vestiarul oferă soluţii în momentele de criză. Maftei i-a luat locul lui Piccolo, Hora e răspunsul antrenorului pentru indolenţa lui Bastos.

Nu trageţi doar în CFR! S-au înmulţit partidele desfăşurate sub umbrela semnului întrebării. Vaslui a învins pe Astra şi a generat comentarii maliţioase, Steaua a trecut fără mari emoţii de "U" Cluj, de Sportul şi de Oţelul, Ceahlăul a cedat la limită în "Groapă", Petrolul s-a cazat la hotelul lui Copos. E un fenomen pe care-l remarcăm şi în Italia în fiecare final de sezon. Diferenţa e că în Peninsulă am notat şi condamnări şi retrogradări pentru blaturi sau pariuri. Noi avem circ la TV şi puţin spectacol în iarbă. Consumatorii de sport nu sunt protejaţi de E-urile nocive. Există şi un segment de public care e interesat doar de ambalajul strălucitor şi e iritat când îi semnalezi că meniul dăunează grav sănătăţii fotbalului.

Cadu mărturisea în interviul acordat pentru Ziua de Cluj că nu crede că există blaturi, că sunt doar nişte prostii ale presei. Am vrea să-i dăm dreptate căpitanului liderului, pentru că nu e confortabil să scrii despre fotbal şi să-i descoperi latura întunecată. CFR e marea favorită la titlu, clasamentul îi este aliat. Un lucru rămâne greu de contestat până şi de fanii cei mai înfocaţi. Oricine va câştiga campionatul va roşi când se va privi în oglindă.

 

Etichete
Comenteaza