Campionii lucrurilor slabe

Campionii lucrurilor slabe
Clujul a fost dezbinat din nou de şefii echipei din Gruia. De la Funar încoace n-am mai întâlnit o aşa consecvenţă în decizii nocive. Ştirea nu te mai revoltă. Vestea produce milă.

O compasiune sinceră pentru nişte manageri care au jucat mulţi ani într-o piesă de teatru ieftină. Au transformat Gruia într-o fortăreaţă, aşezând în dreptul fiecărui crenel câte un vistiernic înarmat cu un pergament pe care au fost trecute preţurile mortale şi mesajul "Nu vă vrem aici". De pe vremea lui Gheorghe Funar n-am mai fost martorii unor măsuri menite să-i dezbine pe clujeni. Funar vopsea gardurile şi băncile, Paszkany îşi marchează arogant teritoriul.

După şicanele din sezonul trecut, când s-a interzis purtarea însemnelor alb-negre în tribune, s-au montat prima dată boxele şi s-a vopsit proaspăt gardul ţarcului unde a fost repartizată galeria "Şepcilor roşii", puţini s-au mai aşteptat ca şefii formaţiei feroviare să recidiveze, să treacă la un alt nivel al tupeului. Când informaţia a început să circule prin oraş, am crezut că e doar o pastilă aruncată pentru a provoca agitaţie. Din păcate, ştirea a fost confirmată luni pe site-ul oficial al clubului.150, 180, 200 şi 250 de lei costă tichetele la meci! Tichia de mărgăritar e gratuită.

Dacă Arpad Paszkany s-a temut că va fi înjurat din nou, nu a mutat inspirat. Acum îl înjură nu doar suporterii Universităţii, ci şi microbiştii neutri care ar fi înfruntat frigul de noiembrie de dragul unui spectacol apetisant. CFR riscă să-i piardă pe clujenii care veneau constant în Gruia fără să-şi fi cumpărat abonamente. A apărut "Cluj Arena", un stadion nou, amplasat în centrul oraşului, care oferă condiţii mai bune şi e mult mai la îndemână.

De ce să nu-ţi asumi cu demnitate condiţia? Să accepţi că Universitatea are mai mulţi suporteri, să te mândreşti cu trofeele tale, cu participările în Liga Campionilor şi cu grupul de fani care te susţine. Aşa ar fi câştigat şi respectul rivalilor.

În direct la Realitatea TV Cluj, Iuliu Mureşan a justificat grila preţurilor spunând că echipa sa nu a primit un stadion cadou şi nu a fost sprijinită financiar de autorităţile locale. Din punct de vedere legal, Consiliul Local nu poate fi acţionar la două entităţi sportive cu acelaşi profil. În plus, nici Universităţii nu i s-au alocat fonduri de la bugetul local în 2011. Nu are rost să pierdem timpul cu diversiunile lansate de preşedintele care arunca ironic, în urmă cu câţiva ani, că Unirea Dej este echipa fanion a judeţului, iar acum compară întâlnirea cu Universitatea cu un meci cu Chelsea. Dacă ar fi dorit să-i taxeze pe politicieni, CFR le-ar fi vândut doar acestora bilete cu preţuri piperate. Facem pariu că în loje vor fi politicieni care au primit invitaţii?

E un nou război îndreptat împotriva clujenilor care au o altă opţiune. Când au apărut în fotbal, cu un limbaj pe măsura anilor de şcoală, Paszkany şi Mureşan se plângeau că sunt nevoiţi să stea la masă cu Becali şi Borcea. Măştile au căzut definitiv. În spatele lor nu vedem doi manageri de succes, ci doi oameni mici şi puşi pe rele.

 

 

Comenteaza