Crăciun fără Badea

Crăciun fără Badea
În România, antrenorul plăteşte primul. Asta nu scuză fuga ruşinoasă de la stadion.

Să nu neglijăm acest detaliu statistic. Cine a înscris golul prin care Ionuţ Badea a devenit liber de contract? Ştiţi răspunsul, e brazilianul Adailton.

Ar fi util să vă reamintim că vârful va împlini în ianuarie 35 de ani. Veţi înţelege imediat ce importanţă are vârsta. Mai precizăm că, până în secunda în care a schimbat tabela şi antrenorul Universităţii, Adailton nu ieşise în evidenţă decât printr-un şut deviat, câteva proteste şi o minge scăpată în aut. Viorel Hizo nu are imaginea unui erudit în lumea fotbalului. Mulţi l-au trimis să-şi îngrijească nepoţii. "Bunicul" de pe banca Vasluiului nu a cedat tentaţiei de a-l înlocui pe Adailton, cu toate că avea şi argumentul meciului decisiv de miercuri de la Zürich, şi flerul nu l-a trădat.

Claudiu Niculescu nu jucase rău în prima repriză, în două rânduri a fost aproape să deschidă scorul. Badea a fost de altă părere. Niculescu a fost scos din teren când nu trecuse o oră. Peste câteva minute, "U" a beneficiat de o lovitură liberă din apropierea careului. Poate că atacantul de 35 de ani i-ar fi prelungit angajamentul lui Ionuţ Badea. În orice caz, înlocuitorul sau, Machado, s-a rătăcit prin lanul de porumb. O mutare neinspirată, contestată vehement de public. Avantaj Vaslui!

Viorel Hizo tocmai terminase interviul acordat televiziunii care a transmis partida. Deodată, microfoanele, cablurile şi camerele s-au bulucit spre uşă încercând să prindă o nălucă. Demis telefonic, Ionuţ Badea şi-a împachetat bunele maniere în borseta cu DVD-uri şi a tulit-o. O ieşire ruşinoasă din scenă. Suporterii aveau dreptul la nişte explicaţii, aşa ar fi fost civilizat să se încheie un mandat presărat şi cu momente fericite. În urma lui Ionuţ Badea rămân chestiuni nelămurite. Nimic nou. Tot Badea era pe banca echipei Internaţional Curtea de Argeş în 2010, la meciul din Gruia, când Vieira a fost al 12-lea jucător al CFR-ului, echipa de la care era împrumutat. CFR a câştigat atunci titlul, iar Badea i-a facilitat succesul, refuzând ulterior să spună de ce l-a ţinut în teren pe ivorianul gafeur până la finalul partidei.

Şi Florian Walter a greşit. Mult prea impulsiv, nu a mai avut răbdare încă o săptămână să se despartă de antrenor. A luat o decizie în stil bucureştean, fără drept de recurs. Au început să se rostească primele nume de antrenori. E o hotărâre ce va influenţa drumul Universităţii spre cupele europene. Noul A1 trebuie să stăpânească şi arta diplomaţiei, pentru a coagula un vestiar împărţit între "jucătorii lui Badea", "grupul Dinamo" şi restul clasei.

Obiectivul Universităţii încă mai poate fi atins. E şi meritul lui Ionuţ Badea că "Şepcile roşii" intră în calculele pentru primele locuri. "U" avea o idee de joc, tehnicianul l-a reinventat pe Cojocnean, i-a dat credit lui Tony. Ceva s-a rupt însă la amicalul cu echipa lui Dan Petrescu. Badea nu a găsit remediul pentru a îmbunătăţi randamentul sistemului 4-3-3, folosit cu obstinaţie. A rămas încremenit în proiect.

 

Comenteaza