Cum numără steagurile unii procurori?

Cum numără steagurile unii procurori?
A fost mai întâi omul din garaj. Care a vorbit ba de o lovitură de stat, ba de o fraudă imensă. A urmat faimosul consilier american. Care s-a referit şi el la o mare fraudă legată de votul pentru demitere. A venit rândul goarnelor PDL. Şi, în retorica lor, marea fraudă a ocupat un loc important. De ce era nevoie de o “mare fraudă”? Pentru ca demiterea politică usturătoare a lui Traian Băsescu să fie, cumva, pansată. De ochii lumii. Şi de ce mai era nevoie? De inhibarea electoratului şi activului USL la parlamentare. Din toate aceste motive, procurorii s-au pus pe numărat. Ce a ieşit?

Dacă până la acest referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu, suspendat a doua oară, procurorii politici - acea parte a procuraturii care face de ruşine instituţia - au lucrat cu mănusi, iată că acum situaţia s-a schimbat. Presiunea evenimentelor a fost prea mare. Ca şi presiunea exercitată de principalul comanditar. Care este Traian Băsescu. Cel care, pe mâna Monicăi Macovei, i-a instalat şi i-a menţinut în funcţie pe doi şefi cu competenţe profesionale extrem de discutabile. Laura Codruţa Kovesi şi Daniel Morar sunt maurii care, atunci când a sunat sirena,
şi-au făcut datoria. Dacă nu s-a mai putut pe ascuns, ca atunci când au montat diverse dosare politice, au procedat pe faţă.

Confiscarea listelor de alegători de la Autoritatea Electorală Permanentă în timpul procesului electoral este un fapt extrem de grav. Se poate spune, pe drept cuvânt, fără precedent în istoria democraţiilor. Ca şi anchetele desfăşurate pe teren, cu efective masive de procurori, inclusiv de procurori DNA, care s-au deplasat în comunităţile de cetăţeni, inclusiv în cele săteşti, creând o stare de teroare. Şi într-o tentativă de a demonstra cumva ca afirmaţiile lui Traian Băsescu, urmate ca un ecou de afirmaţiile consilierului american, dar şi de acuzaţii ale altor câtorva iluştri reprezentanţi ai Partidului Popular European, au cât de cât o acoperire în realitate. Şi astfel s-a ajuns la o situaţie absurdă. Absurdul este că procurorii mai întâi au lansat acuzaţii, inclusiv publice, şi apoi s-au pus pe căutat dovezi. Acuzaţii şi dovezi împotriva unor cetăţeni obişnuiti, a unor lideri locali USL, dar şi a unor lideri centrali. Între care însuşi Liviu Dragnea, secretar general al celui mai important partid şi, oficial, strategul acestuia în alegeri. Şi pentru ce? Pentru că ar fi făcut ceea ce face absolut orice politician oriunde în lume atunci când au loc alegeri. Să cheme lumea la vot. Să-i îndemne pe cetăţeni să nu stea acasă impasilibi. De fapt Dragnea şi toti cei hărţuiti astăzi de procurori au luptat împotriva unui boicot politic, care este condamnat de legea partidelor şi care, în orice democraţie, ar fi trebuit să scoată PDL în afara legii.

Dar cum numără procurorii steagurile? Adică voturile fraudate? Cum arătam, mai întâi enunţă o cifră, şi au enunţat-o, cifra fiind, culmea coincidenţei, chiar cea anunţată cu mai mult timp în urmă de unii lideri PDL şi la care se referiseră anterior şi Traian Băsescu şi Philip Gordon. 1.500.000 de furturi.

Peste câţiva ani se va dovedi că şi aceste dosare politice sunt o gogoriţă. Fără probe. Până atunci, unii procurori politici vor fi ieşit la pensie.

 

 

Comenteaza