De veghe în lanul de ocară

De veghe în lanul de ocară
Criticată de rivale şi cu un joc chinuit, CFR a devenit principala candidată la titlu.

Adrian Porumboiu are noroc că fiul său e prins cu alte proiecte. În cazul în care Corneliu Porumboiu ar regiza un film despre patronul lui FC Vaslui, fostul arbitru nu ar rezista până la capăt în sală.

Ar ieşi de ruşine după câteva minute. Anul trecut, spotul Festivalului Internaţional de Film Transilvania a parodiat "Procesul Etapei", cu discuţiile sterile ce se prelungeau până după miezul nopţii fără să se ajungă la vreo concluzie. Viaţa bate filmul, iar Adrian Porumboiu bate deseori câmpii. A atacat de atâtea ori arbitrajul şi a invocat atâtea comploturi menite să-i distrugă recolta, încât e greu să-l crezi şi când are dreptate. După meciul cu CFR l-a acuzat pe Alexandru Tudor că a primit o misiune de sus. Bine că nu a spus că misiunea era de la Cel de Sus, fiindcă Brad Pitt e recunoscut ca un tip evlavios.

Au fost erori mari de arbitraj care au defavorizat Vasluiul în meciul cu liderul, dar să nu uităm că oaspeţii nu au primit un penalty clar. A devenit deja o obişnuinţă ca fiecare partidă a "feroviarilor" să fie însoţită de un cor de bocitoare care colindă emisiunile de sport. CFR are destule pete, dar nici cei care o provoacă la un paintball nocturn nu sunt imaculaţi.

Porumboiu nu a greşit când a remarcat că echipa sa a dominat clar întâlnirea, deşi avea cu un jucător mai puţin. Sus, cocoţat pe tronul primei ligi, Regele e gol. Nu e prima dată când CFR nu ştie să gestioneze un meci în care are avantaj numeric. Şi în Regie s-a agăţat în gardul viu şi a lăsat în urmă două puncte. La Vaslui a ratat o victorie extrem de importantă în lupta pentru titlu. Moldovenii au irosit ocazii mari, au dominat clar repriza secundă şi, cu puţin noroc, puteau câştiga derby-ul.

CFR a jucat de parcă ea era în inferioritate. Nu e o expresie departe de realitate. Clujenii au antrenor doar pe foaie. În teren, mâna lui Jorge Costa nu se simte. În afara unor contraatacuri conduse de rapidul Sougou, nu am sesizat mare lucru. Construcţia a fost sacrificată. Se montează ţiglele pe o casă fără fundaţie. La prima furtună, edificiul se va prăbuşi zgomotos. Costa a fost inspirat doar când l-a ales pe Ronny în locul lui Liviu Ganea, încă neadaptat la fusul orar din Gruia. Dacă italianul De Zerbi e folosit doar la trecerea timpului, nu ai cum să înţelegi strategia "Animalului". Nu ştim dacă şefii din Gruia sunt mulţumiţi de munca fostului fundaş al lui FC Porto. Promitem că nu vom fi surprinşi dacă va fi demis după ce câştigă campionatul. Paszkany ştie de ce.

Semne bune pentru CFR. Rezultatele contracandidatelor îi sunt favorabile, iar gâlceava din curţile rivalelor îi asigură nopţi liniştite. La noi, sfada e mai periculoasă decât spada. CFR e tot mai aproape de un nou trofeu. Restul rămân cu injuriile în gât.

Etichete
Comenteaza