Dorinel punctează ruşinos

Dorinel punctează ruşinos
Munteanu spune că şmecheria a făcut diferenţa în meciul pierdut cu Manchester United. Fraierii sunt cei care au crezut că Oţelul e o campioană veritabilă.

Dezbatere la Radio Guerrilla, miercuri dimineaţa, cu Dobro şi Craioveanu: "Când v-aţi simţit european"?

Ascultătorii sună, glumesc cu moderatorii, timpul trece pe nesimţite. Nimeni nu a invocat meciurile Oţelului din Champions League. Nici nu ar fi fost luat în serios un astfel de mesaj. Am intrat nepregătiţi în Uniunea Europeană, suntem în afara jocului şi în Liga Campionilor. "Furnicuţele" lui Dorinel n-au strâns nici un punct în cămara clubului. "Vreau mai multe puncte în Ligă decât Unirea Urziceni", avertiza "Munti". Oțelul e aproape de un record: să devină echipa cu cel mai slab bilanţ în Liga Campionilor dintre trupele autohtone .

Când ceilalţi încep competiţia, Oţelul a terminat deja cursa. Tot ce i-a interesat pe ai noştri a fost să-şi umple buzunarele. Ne-am făcut plinul, restul nu mai contează. Gloria nu plăteşte facturile. Nici măcar explicaţiile înfrângerii nu ţin de lumea sportului. A fost ghinion, englezii au fost mai şmecheri. Să nu uităm, Doamne, iartă-ne, că li se spune "Diavoli". Cum să le iei mingea? Aşa şi henţul lui Costin e scuzabil, i-a şoptit vreun drăcuşor să pună mâna pe balon.

N-a avut ştaif european fotbalul meschin oferit la ceas târziu de gălăţeni. Aceasta e campioana produsă de un fotbal bântuit de suspiciuni. O echipă disciplinată, cu câţiva tineri interesanţi, dar sprijinită în momentele cheie de "fluieraşi". Paraschiv devenise omul invizibil, în finalul sezonului trecut, nedetectat de tuşieri. Semne de întrebare a ridicat şi partida câştigată în Gruia. Manchester, Benfica şi Basel i-au scos Oţelului masca.

S-a dat tunul, dar ce se va întâmpla cu banii? Îi vor lua indienii, se va achita nota de plată pentru sezonul trecut, vor fi folosiţi şi în campania electorală a lui Marius Stan? Graţie accesului în Champions League, Oţelul are o reţetă asigurată de cel puţin 10 milioane de euro. De ce nu şi-a întărit lotul? "Am gândit cu sufletul", a explicat Stan. Asta să i-o spui lui Bran!

Surprinzător pentru o formaţie care a izbutit o performanţă istorică, frământările interne au măcinat vestiarul. Relaţia dintre Marius Stan şi Dorinel Munteanu s-a fisurat, şeful campioanei a plecat subit în concediu după ce Consiliul de Administraţie i-a redus prerogativele. Au fost voci care susţin că Andone, bun prieten cu preşedintele gălăţean, a ieşit la încălzire pentru schimbare. Ar asculta şi "Fălcosul" imnul Ligii dacă la Cluj i-a fost refuzată audiţia.

"Şmecheria a făcut diferenţa", a declarat "Munti" la finalul întâlnirii cu Manchester United. Aceasta a fost concluzia unui antrenor de la care aşteptam să schimbe mentalitatea fotbaliştilor români. Măcar pentru anii în care a jucat în Germania. Băieţii săi aleargă, dar "şmecheria" e să iei şi mingea, nu să fugi după balon până îţi ies ochii din cap. Englezii au fost atât de vicleni încât nici nu s-a simţit când Vidici a fost eliminat. I-am bătut la kilometrii alergaţi, specialitatea lui Dorinel, profesionistul care a fugit şi de la CFR, şi de la "U", ademenit de nişte şmecheri cu palate şi limuzine. Jocul Oţelului dăunează sănătăţii privitorului. Şmecheria e să folosiţi la timp telecomanda.

 

 

Comenteaza