Drumul Universităţii

Drumul Universităţii
Încă nu ştim dacă Florian Walter va pleca. Ce ştim sigur e că echipa nu a plecat.

A rămas conectată la campionat împotriva tuturor zvonurilor, continuă să lupte pentru a-şi îndeplini obiectivul. Între timp s-au accidentat ambii fundaşi laterali, dar aproape că nu li s-a simţit lipsa.

Schimbul doi şi-a făcut treaba, iar "U" nu a suferit. Şansele de a prinde o cupă europeană s-au diminuat, dar purtătorii tricourilor alb-negre au câştigat ceva mult mai important. Au câştigat respectul suporterilor, mândri că Universitatea nu a ridicat steagul alb invocând nesiguranţa zilei de mâine sau lipsa de clemenţă a clasamentului.

La Braşov, "studenţii" s-au ridicat după ce au primit un pumn în plex de la Mateiu. Dacă ecranul televizorului ar fi permis, probabil că Bornescu ar fi fost ciupit de vreun telespectator curios să vadă dacă portarul nu a adormit. Mircea s-a revanşat în finalul partidei, când a sigilat remiza. Şi repriza secundă a început prost, Galamaz a fost eliminat. Grozav a încercat câteva execuţii a la Del Piero, Tony a protejat mingea ca o bonă profesionistă şi a trimis un lob parşiv, Cristea a dat o pasă de gol, Dorinel Popa şi-a justificat transferul.

"U" nu a rămas în 10 decât în statisticile ziariştilor. Încurajările s-au auzit până în Piaţa Sfatului, fanii au suplinit absenţa lui Galamaz. Claudiu Niculescu a mutat ca un antrenor adevărat. A scos un mijlocaş, Boştină, şi l-a introdus pe atacantul Drăghici. A mizat şi pe ultimul cartuş pentru victorie. Şi, dacă Felgueiras nu intervenea prompt la centrarea lui Cristea, din lovitura liberă scoasă chiar de Drăghici, Niculescu ar fi fost răsplătit pentru curaj. Pele, fundaşul pe care l-a trimis în teren după pauză, a marcat golul Universităţii. Şi din respect pentru fostul lor coleg îmbrăcat la costum, jucătorii s-au bătut până la capăt, semn că Niculescu e un lider veritabil.

Ionuţ Badea a făcut o singură schimbare! Avea un fotbalist în plus, în faţa unei echipe pe care o cunoştea foarte bine, şi nu a avut nici o reacţie. Nu s-a simţit în joc că Braşovul are un avantaj. Dacă Universitatea nu-şi va atinge ţinta propusă, o mare parte din vină îi aparţine lui Ionuţ Badea. S-a bătut pasul pe loc mult timp, iar clujenii au rămas în urma grupului care acum îşi revendică poziţiile cu vedere spre cupele europene. Niculescu este neînvins de 7 etape, încă un motiv ca susţinătorii "Şepcilor Roşii" să regrete că Badea nu a fost convins încă din decembrie să elibereze banca tehnică.

Înaintea meciului de la Braşov, fotbaliştii Universităţii au prezentat un banner în memoria istoricului Gheorghe Bodea, omul care a găsit cuvintele potrivite pentru a pansa rănile provocate de încercările prin care a trecut clubul. Lecţiile din cartea de istorie nu trebuie ignorate. Până la urmă nu contează când ajungi la capătul drumului. E important să rămâi pe drum.

 

 

Etichete
Comenteaza