Elena Udrea se suie pe trambulină

Elena Udrea se suie pe trambulină
Nu ştiu care sunt intenţiile ei finale. Le pot doar presupune. În sensul informaţiilor pe care le-am mai prezentat. Este vorba de proiectul mai vechi al lui Traian Băsescu, de a o aduce în locul său la Cotroceni la încheierea celui de-al doilea mandat.

Ceea ce presupune însă o revigorare electorală după căderea din ultima perioadă. Şi cum ar putea avea loc un reviriment, care pare imposibil? O soluţie ar putea fi construirea unei trambuline.

 

Trambulina electorală ar putea fi, pentru un PD-L reconstruit sau măcar reşapat, tot sub bagheta magică a lui Traian Băsescu, victoria în alegerile pe Capitală. Bucureştiul este cea mai importantă redută electorală. Folosită de multe ori ca trambulină pentru prezidenţiale.

 

Dacă acesta ar fi parcursul politic proiectat pentru Elena Udrea, dacă nu întâmplător acesteia i s-a încredinţat conducerea organizaţiei PD-L pe Bucureşti, atunci este cu adevărat interesant de văzut ce şanse are. înainte însă, să vedem cum va fi dacă ar fi să fie. Dacă Elena Udrea ar câştiga alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei, atunci ea ar putea prelua, ulterior, şefia unui PD-L cu un staff nou, mai credibil pentru populaţie. Şi de pe această dublă platformă politică, cu sprijinul activ al lui Traian Băsescu, Elena Udrea ar putea încerca – în definitiv, de ce nu? – să câştige viitoarele prezidenţiale. Este scenariul în care ea nu s-ar bate pentru funcţia de prim-ministru. Mai mult chiar, pentru mai multă credibilitate la prezidenţiale, înaintea acestora, PD-L ar face un necesar stagiu în opoziţie.

 

Cedând, pur şi simplu, celorlalţi puterea. Elena Udrea se pregăteşte nu numai politic, ci şi cosmetizându-şi rapid imaginea pentru a susţine bătălia pe Bucureşti. Din ce în ce mai insistent, aflăm că familia Cocoş – Udrea a sărăcit. în curând, vom auzi chiar că acest cuplu trăieşte extrem de modest. în realitate, după ce numai din Dalli familia a încasat circa o jumătate de miliard de euro – nefăcând nimic altceva decât desenând cu creta locuri de parcare pe asfalt – o cauterizare, peste noapte, este imposibilă. Ceea ce nu o va împiedica pe Elena Udrea să circule în viitorul apropiat cu o maşină mai ieftină şi cu un pantof mai puţin strident. în rest, ea nu numai că va fi un candidat redutabil, dar beneficiază şi de o conjunctură bună.

 

Să ţinem cont că liberalii nu pot alinia în acest moment niciun candidat cu şanse reale pentru a deveni primar general. Să mai ţinem cont de statutul, încă foarte puternic, al lui Vanghelie în PSD, de natură să-i permită acestuia să obţină nominalizarea partidului pentru alegeri. Numai că imaginea lui Vanghelie nu este şi nu poate deveni, în acest răstimp, suficient de bună pentru a avea şanse reale. Cu atât mai mult cu cât el s-a uzat ca primar al sectorului 5, neputându-se lăuda acolo cu vreo performanţă, după nu mai puţin de 3 mandate. în timp ce în cazul Elenei Udrea, pare că nimeni nu bagă de seamă contraperformanţele ei în turism ori jocurile politicianiste făcute cu ajutorul fondurilor de dezvoltare. Ar mai rămâne Sorin Oprescu. Care va candida, din nou, ca independent. Este singurul adversar real al Elenei. De aceea, în curând, va fi declanşată o virulentă campanie împotriva sa.

 

închei această scurtă analiză, făcând precizarea că nu am fost, nu sunt şi nu voi fi vreun partizan al Elenei Udrea. Doamne fereşte! Dar nu pot să nu observ traiectoria şi ascensiunea ei politică.

Comenteaza