Fatih Termin

Fatih Termin
Dacă nu pierde miercuri, CFR îşi poate asigura un loc în primăvara europeană. În schimb, Galata ar păstra şanse infime de calificare.

Sorin Cârţu şi-a găsit echipa potrivită. Dacă nu credeţi, citiţi numele sponsorului inscripţionat pe tricourile fotbaliştilor braşoveni: „ROMAN", cu precizarea „Camioane&Autobuze". După ani de sacrificii, încercări şi stres, Sorinaccio s-a pricopsit cu o autobază. Dispecerului îi revenea doar misiunea să dirijeze traficul, să identifice suficiente locuri de parcare în propriul careu. Lui Cârţu i-a scăpat un amănunt esenţial. În poarta „stegarilor" s-a strecurat un şofer de camion, fericit că-l văd prietenii la televizor. Şi-a luat tăbliţa cu numele din bord şi a lipit-o pe spatele echipamentului. Am citit că-l cheamă Taborda şi colegii spun că e portughez. Taborda, adică abordabil pe româneşte. CV-ul bogat e o garanţie a experienţei. După cât de zăpăcit a fost în trafic, unde le-a dat prioritate ceferiştilor, Taborda ar trebui să-şi lipească o lămâie pe bară sau să-şi ştampileze un clovn pe frunte.

Campioana nu avut multe emoţii în meciul cu FC Braşov. A fost un antrenament util pentru partida crucială de miercuri. Ar fi o greşeală să socotim că noul antrenor, Paulo Sergio, a făcut minuni în câteva zile. Tehnicianul lusitan îşi va da examenul în Liga Campionilor, competiţie unde conducerea aşteaptă o calificare în primăvara europeană. Andone i-a lăsat moştenire patru puncte, să vedem dacă Paulo Sergio va îmbunătăţi zestrea. Primul său discurs a fost unul de bun simţ. A mărturisit că victoria cu FC Braşov le aparţine fotbaliştilor, că e un succes care le va da încredere ceferiştilor pentru întâlnirea cu Galatasaray. Pe lângă pregătirea tactică, Paulo Sergio mai are şi alte griji. Doi dintre fotbaliştii ce reglează pulsul echipei, Sougou şi Bastos, sunt incerţi. Absenţele lor ar fi aproape imposibil de surmontat. Lotul e măcinat de accidentări, iar jucătorii letali pot fi număraţi pe degetele de la o mână.

În timp ce alţii cer echipe, dar sunt eliminaţi de Chiajna, CFR joacă în grupele Ligii Campionilor, unde a ajuns după ce a trecut de două tururi. Ardelenilor le trimite UEFA adversari şi bani. Aceasta ar fi diferenţa dintre gargara voievodului televiziunilor şi realitate. Clasamentul intern indică o prăpastie, iar Paulo Sergio trebuie să găsească explicaţiile şi soluţiile. "În sfârşit am jucat la valoarea noastră. Acesta e adevăratul CFR!", a comentat Cadu, la finalul vânătorii de sâmbătă. Căpitanul ar trebui să spună şi de ce nu am văzut adevăratul CFR şi în campionatul intern, de ce coechipierii săi nu s-au mobilizat şi în partida cu Viitorul Constanţa sau în meciul cu Poli Iaşi la fel ca în jocurile din Europa. Atitudinea şi implicarea sportivilor nu ţin doar de fişa postului antrenorului. Sunt chestiuni ce au legătură şi cu caracterul, cu respectul faţă de profesie şi faţă de public.

Pentru Galatasaray, partida de miercuri e hotărâtoare. E în joc mândria unui club mare şi orgoliul lui Fatih Terim, antrenorul de numele căruia se leagă primul trofeu european câştigat de "Cim bom bom". Va fi interesant de urmărit duelul pe un gazon normal, după ploaia de centrări şi mocirla de la Istanbul. Suntem curioşi să vedem dacă Paulo Sergio va schimba strategia lui Andone, bazată pe contraatacuri acide. Portughezul nu are mult timp la dispoziţie să modifice planul învăţat pe de rost de vestiar, e greu de crezut că formaţia din Gruia îşi va îmbunătăţi posesia în statisticile Ligii Campionilor. Nu are importanţă aspectul estetic într-un meci decisiv, contează numai scorul. Niciodată, campioana nu a fost atât de aproape. Miercuri nu mai discutăm de bani, e vorba de istorie. Banii îşi pierd valoarea sau se cheltuiesc, istoria rămâne.

 

 

Etichete
Comenteaza