Gigi, tu eşti?

Gigi, tu eşti?
Anamaria Prodan susţine că preia Universitatea. În spatele tocurilor lungi se ivesc două umbre sinistre, Walter şi Becali.

Nici nu plecă bine Bianca Drăguşanu, că o altă divă din showbiz-ul autohton se afişează cu "U" la braţ.

Ana Maria Prodan va prelua conducerea clubului. Glumeşti? E reacţia normală când auzi vestea. Ştirea e confirmată, e postată în premieră pe ziuadecj.ro, nu e o halucinaţie provocată de căldura infernală. Trebuie să aflăm dacă dieta îi permite să consume un gulaş, pentru a nu se repeta dureroasa poveste al cărei personaj principal a fost Florian Walter. Dacă ţinem cont de tabloul surprinzător al ultimelor evenimente, ar merge mai bine o Varză a la Cluj. Acţiunile i-au fost pasate lui Ioan Mărginean sau "Limoniu", pe numele nobiliar. Pe noul "patron" l-am invita doar să cânte la altă masă. E posibil ca după o perioadă de tranziţie, Ana Maria să preia pachetul majoritar de acţiuni. Dezamăgit, Marţian, fostul peţitor, spune că se întoarce în Italia să investească împreună cu Adrian Mutu la Cesena. Îi urăm succes!

La "U" funcţionează terapia de şoc. Nu se desfac şampanii, nu se aprind artificii. Mulţi suporteri simt un nod în stomac. Nu, nu s-au pierdut cu firea în faţa unei femei apetisante. Fanii ştiu că va urma un sezon bântuit de gânduri negre. De unde ar avea Ana Maria Prodan banii să întreţină o echipă de fotbal? De la Becali? O altă ipoteză ar fi că fostul finanţator nu a primit o ofertă convenabilă şi a preferat să păstreze în portofoliu şi Universitatea. Nu se putea afişa ca patron la Petrolul cât timp deţinea acţiuni la o altă formaţie din prima ligă. Aşa totul este legal. Problema e doar una de moralitate. Zâmbiţi? Să ştiţi că în peluza îmbrăcată în alb şi negru sunt mulţi nostalgici intransigenţi, care nu vor accepta compromisul.

Din nou meciurile cu Steaua trebuie urmărite cu atenţie. Dacă Laurenţiu Reghecampf va rămâne antrenor în Ghencea până la prima partidă directă, va avea deja trei puncte antamate? Şi dacă e dat afară, tot la Palat ajung punctele? Şi apariţia lui Ionuţ Luţu la discuţia cu Marţian a stârnit suspiciuni. În era Walter, "U" a pierdut toate întâlnirile cu Steaua. Nu a încurcat-o niciodată şi e greu de crezut că o va face acum. Sunt foarte multe întrebări şi puţine răspunsuri convingătoare. Se conturează un triunghi vicios - "U"-Petrolul-Steaua. În plus, orice joc ciudat din campionat va fi interpretat prin grila cotelor caselor de pariuri.

Nu ştim ce se va întâmpla cu Claudiu Niculescu. Nu e într-o ipostază confortabilă. Cu un vestiar populat cu fotbalişti impresariaţi de Ana Maria Prodan, antrenorul nu va avea controlul absolut. Niculescu va purta răspunderea unor rezultate dubioase. Îi va fi greu să convingă că nu a ştiut nimic, că nu a intuit că băieţii vor prinde o zi mai proastă. Nu-l cheamă Ionuţ Badea, avem alte pretenţii de la tehnicianul care a răbdat cu stoicism prognozele pesimiste. Îi cerem să fie atent, să nu-i dezamăgească pe oamenii care-l iubesc.

Avem o întrebare pentru noul boss, cât încă nu s-a finalizat tranzacţia cu Florian Walter. Cine duce gunoiul acasă, Ana Maria sau Laurenţiu? Încercăm să redevenim serioşi, dar soţia antrenorului Stelei se ţine de şotii. Ana Maria promite că "U" va lua titlul în doi ani de zile. A greşit adresa. Dacă anunţa obiectivul acesta îndrăzneţ în Bănie, pe când antrena acolo Reghe, poate mai erau creduli gata să o aplaude. Să vedem dacă peste doi ani va mai fi încă la Cluj.

De vorbe mari suntem sătui. Universitatea are nevoie de respect, să nu fie tratată ca o damă de consumaţie. Fanii vor ca echipa să-şi parcurgă cu demnitate etapele. Altfel, mitingul organizat în prag de alegeri a fost doar o adiere de vânt. Pe bune, dacă "U" va fi umilită şi aruncată în jocuri de culise, va veni taifunul. Şi-i va mătura pe toţi parveniţii şi făţarnicii ce au purtat "şapca roşie" pentru a-şi masca matrapazlâcurile.

 

 

Comenteaza