Haifa? Hai pa!

Haifa? Hai pa!
Cât timp Gigi Becali e la Steaua, nu mai căutaţi alte explicaţii pentru falimentul roş-albastru. Ar fi pierdere de vreme.

Să vezi minune în Ţara Sfântă! Gigi Becali s-a aruncat îmbrăcat în Iordan şi Steaua a intrat la apă. Nu e uşor de crezut. Să mai numărăm o dată golurile.
Maccabi Haifa- Steaua 5-0! Şi cu penalty-ul ratat ar fi ieşit 6. Fosta campioană a Europei dă din coate în plutonul formaţiilor obscure. Nu mai sunt lumini în iarbă, antrenorii se schimbă mai des decât îşi tunde oile tipul cocoţat în jilţ la Palat.

Echipa de azi nu are nimic în comun cu istoria roş-albastră. A fost evacuată din complexul Ghencea, jucând ba pe la Buzău, ba pe la Cluj, ba pe Arena Naţională. Mulţi dintre fani, dezamăgiţi că gloriile roş-albastre au fost umilite, simt că epigonii păstoriţi de Ilie Stan nu-i mai reprezintă.

Cunoaştem anamneza pacientului roş-albastru şi oferim un diagnostic fără ajutorul unui doctor în fotbal. Nu e nevoie de un salvator al neamului, ci de
un sistem viabil. Staff-ul Stelei e populat cu lachei şi rude, nu cu profesionişti. O curte feudală rătăcită într-o industrie unde se munceşte aplicat, cu ajutorul ultimelor descoperiri ale ştiinţei şi medicinii. Fotbalul nu mai e doar un joc, e condus după reguli, nu după pohte. Dacă ai bani nu înseamnă că te pricepi
la toate. Un tip mult mai bogat, care se credea infailibil, a pierdut joi meciul în Libia, după prelungiri. Valizele nu ţin loc de strategie. Doar amână deznodământul.

Horaţiu Mălăele are un rol memorabil în "Dineu cu proşti". Un grup de prieteni a inventat un joc de societate pentru a evada din rutina cotidiană. Poanta e să inviţi un tip cât mai prost de care să se distreze restul găştii. Cu cât e mai stupid oaspetele, cu atât ai şanse mai mari să fi declarat învingătorul chermezei. Subiectul e infiorător de actual. În loc să analizeze eşecul Stelei, televiziunile se vor bate să-l prindă pe Gigi la telefon. Cine tastează mai repede numărul de mobil câştigă audienţa. Sunt mai puţine emisiuni sportive, decât golurile încasate de Steaua în Israel, unde să nu fie sunat europarlamentarul. E ţinut în direct până la limita saturaţiei, în timp ce invitaţii din studio aşteaptă stingheri, cu ochii în tavan. Jocul a devenit plictisitor, suporterii Stelei nu mai înghit hăhăielile şi aroganţele lui Becali. Să nu ne întrebăm de ce presa îşi pierde credibilitatea, când meseria de jurnalist pare atât de simplă. O profesie a oamenilor liberi, creativi şi îndrăzneţi, a ajuns anexa smerită a unor indivizi nocivi.

Nu mai atacaţi ţinte false! Nu Ilie Stan e principalul vinovat pentru caznele îndurate de poporul roş-albastru, cu toată tactica sa sinucigaşă, şi nici moştenirea grea lăsată de Levy. Nici măcar indolenţii fraţi Costea nu justifică tirul. Adevărul e trist, dar nu trebuie ascuns. Steaua va orbecăi în constelaţia ruşinii cât timp va fi agăţată la brelocul Maybach-ului. Doar vreo minune va mai descreţi frunţile suporterilor. Steaua joacă la ruleta din Pipera. Învingătorii iau totul. Până şi ultima speranţă.

 

 

Comenteaza