Însemnările lui Lolek

Însemnările lui Lolek
Corespondenta noastră specială de la gheena de gunoi a Ministerului Muncii a intrat în posesia unor documente secrete, refuzate chiar şi de Wikileaks, pregătite să ia drumul incineratorului de la Glina.
Se pare că este vorba despre blocnotesul unui personaj important, căruia i s-ar spune în particular, în cercurile de cunoscuţi, Lolek, jumătatea jovială a unui cuplu vestit al ecranului, alături de Bolek de la Finanţe. În cele ce urmează, spicuim din notele secrete:

- “... să nu uit să-l rog pe Emil să dea o ordonanţă prin care să scurteze perioada în care mama îşi poartă copilul proporţional. Adică de ce l-ar ţine 9 luni, 4 luni jumate nu ajunge? Tot proporţional, s-ar reduce şi concediul medical imediat după naştere, bineînţeles. Ce bucurie ar fi pe tătici...! Nu s-ar mai scula la miezul nopţii să-i cumpere nevestei căpşuni confiate şi fistic, că i s-a trezit pofta, vreme de 9 luni, nu ar mai trebui să răspundă mieros la telefon de câteva ori într-un ceas soacră-si curioasă ce face fică-sa. Perioada cu greţuri şi vărsături s-ar reduce şi ea, şi toată lumea ar fi mulţumită. Eh, poate că în dialogul tripartit o să ajungem la concluzia că şi 4 luni jumate este prea mult. Atenţie, s-ar putea ca asociaţiile de mame să vrea chiar mai puţin sau chiar deloc, să propună să nască taţii! Ai grijă, să nu exagerăm totuşi...!”

- “... mai mi-am amintit, pfuai, ce era să uit! Să-i zic lu’ Igaş să dea un ordin ca să-i obligăm pe părinţi să declare la miliţie data exactă când a fost proiectat pruncul, să nu ne tragă în piept şmecherii, că ştii cum e românul... Aşa, o să ne putem aranja şi noi bugetul, adică dom’le, ştii exact când intră şi când iese mama din sistem. Fără ordine şi disciplină nu poţi face nimic în ţara asta!”

- “...musai să-mi notez, să-i spun şi lui Bolek de la Finanţe. Io zic să desfiinţăm pragul maxim, că oricum grosul mamelor o ia pe aia minimă. Păi, cum vine asta? Adică suntem femei de carieră ori nu mai suntem? Dacă ţi-ai ales o carieră, păi stai, femeie la muncă, nu cu burta la gură, că oricum nu ne mai votezi... (pardon, asta tre´ s-o şterg cu corectorul când ajung la birou, că dacă scapă prin presă, am pu-so rău!!!) Vasăzică, măi Bolek, le dăm numai indemnizaţie minimă la toate, că aşa îi luăm votantele de la gură lu’ Victoraş, că altă şansă tot nu mai avem. Fac rost de-o ieşire seara la Creţuleasca şi o să vezi că mă va lăuda până şi Nistorache ăla cu ochii injectaţi de la învăţământ, că cum sunt io de populist.”

- “... deci, băieţii din guvern o să mă iubească! Vorbesc cu Nuţi să demarăm un proiect «Prima creşă», în care să construim câte-o creşă în fiecare cătun şi câte două dacă-i vreun sat mai răsărit. La oraşe, o las pe Nuţi să stabilească norma, că ea e mai urbanizată şi le are mai mult cu astea. Băiatul ăla de la Turda, cu sălile de sport, ia toate licitaţiile şi după aia supt contractează cu sponsorii din campanie şi-i toată lumea mulţumită. Parcă-mi creşte inima când mă gândesc la alegerile ce vin şi mă ia aşa, cu un tremurat de optimism... Să vezi că le-om câştiga şi pe alea din 2012, cu aşa măsuri de austeritate... şi mai prind şi io un mandat aici, că începe să-mi placă. Crecă şi doamna Ridzi ar fi mândră de mine... biata de ea, măcar să scape de bulău, dacă altfel nu i-i prea bine. Noroc cu Buda de la Cluj, că-i băiat gigel şi avocat priceput, că la Comisia Juridică o albeşte ca pe vremuri la Nufărul... Vezi, de-aia-mi place mie în partid, că o mână o spală pe alta... greu mai găseşti în ziua de azi atâta ataşament colegial.”

- “... Bolek, să nu cumva să uiţi! Ţi-am mai zis şi atuncea când cu drepturile de autor, dar te-ai luat cu altele, să scrii acolo, cu litere mici ca la bănci, la comisioanele după camătă... rudele noastre până la gradul, să zicem 7, să nu intre la grămadă cu gherţoii. Păi ce naiba, noi chiar ne chinuim degeaba aici la minister pentru prăbuşirea propăşirea neamului?”

- “... fu...-i (indescifrabil), nuş ce să mă fac cu unii de prin presa locală care-şi tot aduc aminte ce bazaconii le îndrugam io prin campania electorală, că program flexibil pentru părinţii de copii până la 7 ani, că să fim mai aproape de copii, că dezvoltare armonioasă sau mai ştiu io ce-mi mai trimiteau negrişorii ăia din echipa de campanie de la centru. Labe dintr-astea... Poate rezolv cumva cu ăştia din CeSeATeu, să-i bage la siguranţă naţională, că altfel nu le pot închide gura. Ia stai aşa, că mi-a venit o idee. Dacă le dau nişte publicitate de stat la programul lu’ Nuţi, cu creşele, n-o să-mi mai aud vorbe prin presă veci pururi. Că li-i stomacu’ lipit de şira spinării, ’ţi-ai dracu de jigodii! Şi dacă află tolo punct ro ăla, faceţi-i un sex prin surprindere ca lui Assange, să-l mai calmaţi, că prea şi-o ia în cap.”


Comenteaza