Iohannis, un președinte captiv în țara jupânului Dragnea

Iohannis, un președinte captiv în țara jupânului Dragnea
Iohannis a dezamăgit sute de mii de români. De dragul așa-zisei stabilități politice, a îngenuncheat în fața fostului baron de Teleorman. Aveam pretenții mai mari, cel puțin după episodul cu "elefanții". Chiar am crezut că Iohannis a devenit un președinte jucător. Episodul de miercuri a dovedit însă contrariul. Iohannis este doar un președinte captiv în țara jupânului Dragnea

Indolența alegătorilor, lipsa de alternativă de pe dreapta eșichierului politic și atitudinea pasivă a președintelui Iohannis îi deschid calea lui Dragnea pentru o veritabilă dictatură.

Ce va urma? Acoliții lui Dragnea vor continua să multileze legile care îi încriminează, vor modifica și Codurile penale și, cel mai grav, vor continua ,,țopăiala fiscală''. Din cauza incompetenței acestor pseudo-specialiști, milioane de români sunt puși, în aceste zile, pe drumuri, la ghișeele la ANAF, pentru plata unor taxe prost explicate și incomplet justificate.

Cam asta ne așteaptă, pentru că președintele Iohannis, luând în calcul doar aritmetica parlamentară, a decis să mai dea o șansă PSD. Chiar merita PSD încă o șansă? Nu cred, dar este doar opinia mea.

În ceea ce privește "îngrijorarea" legată de desemnarea rapidă a unui premier pentru a evita așa-zisa instabilitate, argumentul este ridicol în contextul în care țara este condusă de un an de o șleahtă de indivizi cu o agendă total diferită de cea a cetățeanului.

Adevărata instabilitate abia acum începe. Să permiți, în continuare, acestor indivizi fara viziune economică, administrativă sau tehnică să guverneze este mai îngrijorător decât orice instabilitate politică.

Închei cu unul dintre sutele de mesaje postate pe pagina de Facebook a președintelui Iohannis. Iată ce scrie unul dintre simpatizanții săi: „Slăbiciunea şi oportunismul, laşitatea şi pretenţiile nu merg împreună, domnule Preşedinte. I-aţi trădat pe români, dintr-un calcul meschin (...) alegătorii văd şi penalizează fariseismul"!

Editorial de Dan Vasile Mihale

Comenteaza