Jurnalul nefericirii

Jurnalul nefericirii
“U” a trăit o seară umilitoare. Luni, o lume s-a prăbuşit şi nu va mai fi la fel.

Inscripţiile au împânzit oraşul. Le vezi în centru sau pe strada Horia. Mesajul e limpede, uşor de înţeles. "U" DRAGOSTE AMORE e textul scris cu negru pe zidurile pe lîngă care au trecut cândva Mircea Luca sau Ivansuc. O declaraţie de dragoste reînnoită sau prilejul de a începe ziua cu un zâmbet. N-ai cum să nu-l fi observat. Surprinzător, au existat şi absenţi la ora de citire. I-aţi descoperit luni seară, îmbrăcaţi în echipamentul alb-negru sau purtând un fes în faţa băncii tehnice.

Universitatea a ajuns la -6 în clasamentul adevărului. Nu săriţi, nu verificaţi ierarhia de pe site-urile ziarelor de sport. Vorbim de cele 6 puncte pierdute în meciurile cu Steaua. Nu cred în coincidenţe şi în explicaţii străvezii. Am privit luni seara chipuri răvăşite, oameni pentru care această înfrângere a fost o umilinţă îngrozitoare, fani care nu-şi recunoscuseră echipa. Se poate scuza o zi proastă, dar lipsa ambiţiei e condamnabilă. Nu toţi fotbaliştii vor fi legaţi cu urzici de stâlpul ruşinii. Păcurar, de exemplu, aşa joacă mereu. Ce să-i mai reproşezi? Szukala e deja recidivist. A gafat în Gruia şi i-a pasat perfect lui Rusescu. Rămâneţi în silenzio stampa. Orice spuneţi poate fi folosit împotriva voastră.

Ionuţ Badea a combătut la conferinţa de presă ipoteza blatului. "Discuţiile despre un aranjament sunt departe de conduita mea profesională", a comentat tehnicianul. Serios? Aţi uitat meciul pe care l-aţi condus curajos, în Gruia, cu Internaţional Curtea de Argeş? Nu tot dumneavoastră aţi provocat penalty-ul din care Steaua deschidea rapid scorul la Vaslui în 2006 şi aduna încă un titlu glorios? În timpul meciului de luni seara probabil că Badea a dormit, surmenat după ce a studiat zeci de scheme şi sisteme. Altfel e greu de priceput de ce a făcut prima schimbare în minutul 71, deşi Universitatea era condusă încă din prima repriză, pe teren propriu, de o contracandidată. Gazonul a fost prost, e adevărat, dar înfrângerea nu poate fi pusă doar pe seama brazdelor migratoare.

Cine mai ştie când a câştigat Universitatea ultimul meci? Şi aceasta e o situaţie statistică, domnule Badea, sperăm că nu ne veţi solicita drepturile de autor pentru una dintre expresiile dumneavoastră favorite. Cititorilor fascinaţi de filosofia de vestiar a tehnicianului le amintim că Universitatea a fost eliminată din Cupa României de echipa secundă a clubului Astra. Badea e vinovat şi dacă a fost părtaş la un aranjament, şi dacă a pregătit atât de prost partida cu Steaua încât să fie bătut de un coleg care nu s-a perfecţionat la Barcelona.

Ironic e că un fost acţionar dinamovist e bănuit că netezeşte drumul Stelei spre titlu. L-am compătimit pe Florian Walter, fiindcă oraşul nu l-a sprijinit, fiindcă a fost obligat să achite datorii moştenite. Şi nota de plată creşte mereu. Firma Oncos solicită 400.000 de euro, suma cu care susţine că a împrumutat clubul. Nu i-a fost uşor lui Florian Walter să reziste la Cluj, dar, indiferent de vitregia vremurilor, nu aş fi crezut că va ajunge un curtean de rând la Palatul Becali. Universitatea nu merita să trăiască ruşinea. Nu revolta te încearcă, mai degrabă lehamitea, scârba. Culmea cinismului e că următoarea partidă va fi cu Petrolul Ploieşti, formaţia despre care se aude că va fi preluată de actualul patron al "Şepcilor roşii".

Pierdut încredere în Florian Walter. Găsitorului i se oferă un circuit cu o maşină de gunoi.

 

 

Etichete
Comenteaza