Lider şi în liga ruşinii

Lider şi în liga ruşinii
CFR s-a făcut de râs şi riscă să-şi compromită sezonul.

Astrele s-au aşezat perfect pentru un nou titlu. Vasluiul a pierdut la Sibiu, Dinamo era oricum în "Groapă". Victoria cu Rapid ar fi asigurat un avantaj greu de recuperat pentru rivali.

Arpad Paszkany simte momentul de graţie şi coboară din lojă să fie aplaudat de public, ca o ultimă repetiţie pentru sărbătoarea aşteptată. Zâmbeşte larg şi ridică degetul mare către tribuna a doua, în semn că totul e în regulă, că situaţia e sub control. Apoi, Paszkany, Iuliu Mureşan şi Răzvan Zamfir păşesc apăsat pe gazon, relaxaţi şi încrezători în drumul spre "oficială". Preşedintele nu vrea să rateze clipa magică şi încearcă să mute mai repede semnul de carte din albumul unde au fost arhivate cupele şi medaliile. "Să ne susţinem echipa! Azi putem fi campioni!", e mesajul transmis la microfon de Iuliu Mureşan. Între timp, au venit şi foile de joc la masa presei. Sus, după etapa a XXV-a, apare data meciului: 07 Aprilie. Chiar e ziua CFR-ului?

Dacă nu am fi văzut şi alte partide, am fi crezut că elevii lui Costa nu s-au concentrat suficient după ce au auzit rezultatele contracandidatelor. Din păcate pentru fanii CFR-ului, echipa a jucat ca de obicei. Fără idei, fără vlagă, cu mingi aruncate la bătaie. S-a folosit sistemul 1-10, adică Beto împotriva tuturor. Ceilalţi au făcut figuraţie. Lui Nuno Diogo să nu-i lăsaţi ceva în grijă. Veţi ieşi în pierdere. Ne-a arătat limitele ca fundaş, dar nu ar fi făcut carieră nici în rugby. Mai degrabă are înclinaţie pentru comedie. A fost protagonistul unei faze de tot râsul. L-a urmărit gâfâind pe Herea, iar când l-a ajuns pe decarul Rapidului, acesta a fandat scurt, iar Nuno Diogo a încercat disperat să-l oprească din cursă cu un placaj. Aţi ghicit, nu l-a prins!

La 0-1, Costa a mutat cu De Zerbi în locul lui Panin. Italianul s-a molipsit de la coechipieri, iar în defensivă au apărut mult mai multe spaţii pentru rapidişti. S-a terminat 0-5, dar giuleştenilor li s-a refuzat un penalty şi li s-a scos din poartă o minge. Trebuie cercetat dacă într-o ligă decentă din Europa o echipă a luat titlul după ce a pierdut, pe teren propriu, cu 0-5. Fotbalul a fost păcălit multă vreme în Gruia la adăpostul clasamentului. Chiar şi sâmbătă seară, Costa declara că au fost irosite doar trei puncte şi amintea că formaţia sa a rămas lider. Şi cu ruşinea trăită de spectatori, cum rămâne, domnule Costa? Niciodată nu au trecut printr-o situaţie mai penibilă. "Animalul" a intrat deja în istoria CFR-ului.

Surprinzătoare au fost şi scorul, şi faptul că o grupare recunoscută pentru organizare şi pentru atenţia acordată detaliilor a produs un astfel de ghiveci necomestibil. Abilitatea conducerii era principalul argument în lupta pentru titlu. Dacă şefii nu sunt în stare să ţină lucrurile sub control, iar echipa bâjbâie pe teren, trebuie să refacem pronosticurile. Dacă analizăm jocul peţitoarelor, e un campionat pe care nimeni nu merită să-l câştige.

Deac a fost primit cu fluierături răzleţe. Ciprian s-a manifestat decent când a înscris, în semn de respect pentru clubul care l-a adus în vizorul lui Schalke. Publicul a aplaudat în picioare echipa învingătoare. Mulţi spectatori au început să părăsească arena încă de la 0-3. Într-un colţ al tribunei a doua un grup entuziast a cântat până la final. Unii dintre băieţi erau la bustul gol. Sfidau frigul, dar o bună parte dintre fanii care au îndurat umilinţa din Gruia tremurau. Nu se ştie dacă de la vremea tot mai rece sau frisoanele erau provocate de gândul că altcineva va râde la urmă.

 

 

Etichete
Comenteaza