Mizerabila campanie de presă

Mizerabila campanie de presă
Încă nu mă dumiresc cum de s-a putut prosti, în ultimii şase ani, această populaţie. Mă tot uit la televizor, mă plimb pe străzi, discut cu oameni din diverse categorii sociale şi, parcă deodată, cu toţii au dat în “orbul găinilor”.

Parcă nu văd nimic din ceea ce se petrece sub ochii lor, cu viaţa lor şi a familiilor lor. De ce se întâmplă toate astea? Oamenii de bună-credinţă, de la cei care au crezut şi încă mai cred în geniul Carpaţilor, “marele conducător”, reformatorul şi modernizatorul statului român actual şi anacronic, şi până la cei care au avut serioase dubii în calitatea morală, umană şi politică a lui Băsescu, toată această mare de oameni care până ieri forma “poporul român”, transformat în doar 6 ani într-o populaţie de jeleu, este minţită cu neruşinare.

 

Când CSAT a avertizat în legătură cu “campaniile negative la comandă” din presa mogulilor (a mogulilor răi, fiindcă mogulul bun, fratele Păunescu, nu face parte din această categorie!), toată lumea din presă a comentat negativ: se spunea că această acţiune ar fi una nedemocratică de îngenunchiere a presei şi de atac împotriva cuvântului liber. Din păcate, n-a fost nimeni, nici de la CSAT (care, mai nou, ar putea cu succes să înlocuiască guvernul!), nici de la Preşedinţie, să le amintească acestor “tonomate” că actuala putere, de ani de zile, după modelul tuturor ţărilor europene, a ajutat presa încă de la începutul crizei mondiale. Vă amintiţi că una dintre cele mai mari probleme a fost, pentru acest guvern, metoda prin care ar putea susţine presa, nereuşind să se hotărască dacă să procedeze aşa cum a făcut Franţa sau Germania?

 

Şi, iată, până să se decidă asupra modelului de ajutor pe care să-l adopte, le-a venit deodată ideea de a impozita drepturile de autor, formă prin care jurnaliştii, dar şi artiştii din tot spectrul ei îşi valorificau rodul profesiei. Un asemenea “ajutor” pentru presă nu a gândit, ce-i drept, nici o ţară europeană. Dar să revenim. Populaţia prostită a căzut în ultimele zile pradă dezinformării voite practicată de “mogulii răi” prin intermediul ziarelor şi al televiziunilor. Aşa cum a spus foarte bine CSAT-ul, România riscă să cadă sub valul minciunilor proferate de duşmanii preşedintelui. Populaţiei româneşti i se serveşte cea mai odioasă campanie comandata din ultimii şase ani. Se doreşte să li se inducă idei false şi periculoase ce macină de-a dreptul Siguranţa Naţională care, pe zi ce trece, este tot mai atacată de duşmanii ţării şi ai dlui preşedinte.

 

De peste o săptămână ni se serveşte prin ecranul televizoarelor ideea conform căreia, după mărirea TVA-ului şi scăderea salariilor, impozitarea drepturilor de autor, alături de alte tăieri din bonurile de masă, alocaţii pentru copii etc., populaţiei îi va scădea periculos puterea de cumpărare, vor fi din ce în ce mai săraci şi nu vor mai putea rezista, iar pensionarii, scăpaţi prin demnitatea unui maghiar de condamnarea la moarte, vor face, la iarnă, frig şi foame în case. E o minciună ordinară. Aşa cum s-a încercat, în campanie, discreditarea dlui Băsescu, folosindu-se un trucaj ordinar, în care, într-o imagine video, acesta îi dădea banditeşte un pumn în gură unui copil, aşa şi acum.

 

Prin inducerea ideii că guvernul nu se mai bucură de nici o încredere în rândul poporului şi că măsurile lor de austeritate sunt criminale la adresa propriei naţii, se doreşte ca oamenii să nu mai vadă genialitatea fiecărui ministru în parte, abnegaţia acestui guvern condus de un premier întotdeauna inspirat, întotdeauna dispus ba să cioplească un copac, ba să tragă o coasă, ba să dea cu capul de oul pascal. Şi aici s-a găsit dezinformarea perfectă: s-a acreditat, de către televiziunile mogulilor (răi), că, de fapt, nu dl Emil Boc conduce guvernul, ci este doar marioneta lui Băsescu. Complet greşit! Cine-l cunoaşte pe dl Boc ştie că este, în primul rând, un neînduplecat duşman al populismului, care îi face efectiv greaţă, dar, mai ales, că n-ar fi de acord ca cineva să- i spună ce are de făcut.

 

Cu toţii ştim că dacă dl Băsescu ar fi îndrăznit să-i dea ordine, s-ar fi iscat un scandal monstru între cei doi. Dar mogulii (răi), deşi ştiind cât de mult contează pentru premier propria demnitate, au continuat să-l considere pe acesta ba “trompeta lui Băsescu”, ba “servitorul Cotroceniului”, ba “sluga lui Băse”. Ruşinos, de-a dreptul! Acum, zile întregi, din oră în oră, se derulează pe ecranele televiziunilor imagini cu o Românie medievală ucisă de ape. Se vorbeşte de mulţi morţi, mii de case luate de apă. La momentul când scriu aceste rânduri, dl Emil Boc a fost huiduit şi fluierat la Galaţi, unde s-a dus în vizită de lucru la inundaţii. Deci campaniile mogulilor (răi) încep să prindă cheag! Dar ceea ce n-au putut ascunde imaginile a fost imensul curaj al premierului de a merge la inundaţii “în costum”, exact pe dos de cum a poruncit anul trecut, la celelalte inundaţii, dl Preşedinte.

 

Să mai spună cineva că relaţia între cei doi e de stăpân şi slugă! Ar fi, totuşi, bine să nu se creadă tot ce se vehiculează pe ecranele mincinoase ale mogulilor(răi). Cu toţii ar trebui să ne maturizăm, să vedem minciunile lor şi să ne reconsiderăm adevăraţii duşmani: mogulii (răi), Ion Iliescu, pericolul mineriadelor şi imensul pericol pe care îl reprezintă comunismul. Se încearcă să se spună că guvernul e de vină, nu mineriadele şi comunismul. Cei care cred în “marele om de stat” şi în dna Udrea trebuie să fie vigilenţi cu aceste zvonuri şi să lămurească oamenii că scăderile de salarii, mărirea TVA-ului se datorează exclusiv intenţiei guvernului de a proteja ţara împotriva mineriadelor şi de a apăra Regia Sării şi Poşta Română de ghearele hulpave ale mogulilor(răi). Iar celora care, din răutate şi fiindcă sunt vânduţi lui Ion Iliescu şi mineriadelor, acreditează ideea că dl preşedinte Băsescu se ascunde de popor la Cotroceni, fiindu-i ruşine să mai iasă cu vreo declaraţie publică, trebuie să li se explice adevărul: faptul că primul om al ţării are multe lucruri de făcut! Se ştie de înalta preţuire şi prietenia pe care i-o poartă şefi de state din Europa, cum ar fi Claudio Napoletano, Angela Merkel şi mulţi alţii.

 

Ei bine, populaţia trebuie să afle (de la ziarul şi televiziunea mogulului bun Păunescu!) că dl preşedinte e asaltat de scrisori şi invitaţii din partea acestora care ard de nerăbdare să se vadă cu preşedintele nostru, sunt sideraţi de fiecare minut petrecut în compania lui; fiindcă se stie că, stând în preajma unui asemenea preşedinte cu o cultură enciclopedică şi politică monumentală, poţi învăţa multe lucruri despre cum să duci o ţară la prosperitate şi democraţie. Ori, e clar că dl Băsescu e extrem de ocupat cu “colegii” dsale, care nu contenesc să-i ceară, prin telefon, prin fax sau email, sfaturi despre cum ar trebui să facă să- şi salveze şi ei ţara din criză, aşa cum a făcut-o preşedintele României.

 

De asemenea, pentru a suscita încrederea şi, mai ales, solidaritatea românilor, ar trebui promovate, prin media mogulului bun, sutele de ştiri despre milioanele de români din diaspora, care l-au votat pe dl Băsescu, au hotărât să-şi doneze 25% din salariile pe care le încasează în Occident şi să trimită aceste sume, de acum încolo, în acelaşi cont în care preşedintele, într-un sublim act de suflet, şi-a donat propriul salariu! Dar aceste ştiri, care nu sabotează Securitatea Naţionala, nu apar la televiziunile mogulilor răi... Deci ar trebui să mai încetăm a da crezare campaniilor negative de presă! Şi, ca să vă fie mai uşor, amintiţi-vă de clipul prezidenţial din campanie, cel cu domnia sa care ne spunea, rezemat de ecranul unui televizor, că “afară plouă.” O să vă fie mai uşor...

 

Comenteaza