Şnapanistan

Şnapanistan
OK, mă iau toţi dracii şi veţi vedea că am de ce. Întâi de toate, aplaud şi mă raliez dorinţei tinerilor liberali clujeni care îi cer d-lui. Petru Călian să prezinte concluziile studiului de impact privitor la prostituţie, pe care îl realiza acum câţiva ani prin mijloace orale (adică prin discuţii, năbădăioşilor, la ce v-aţi gândit?) într-un club exclusivist care utiliza minore.

Ne aducem aminte că dl. deputat a muncit cu multă abnegaţie şi dăruire la acest studiu, prin care vroia să afle cum şi dacă se vinde sexul prin bordelurile patriei: la bucată, la kil, pe sub mână, pe uşa din spate etc. Să-i dăm cuvântul: „În calitatea de demnitar pe care am avut-o atunci şi pe care o am şi acum, făceam un studiu de impact pentru o iniţiativă legislativă care să reglementeze fenomenul prostituţiei, timp în care, printr-o terţă persoană, am cunoscut o tânără care s-a prezentat Dania, iar pe durata efectuării studiului am purtat mai multe discuţii cu aceasta, inclusiv telefonice, pe această temă, pentru a mă convinge dacă acest fenomen există", spunea presa vremii că ar fi declarat dl. Călian. Matroana a luat 3 ani şi 8 luni de puşcărie, iar dl. Călian umblă să vă ceară voturile prin colegiul 3 din Gheorgheni, trecut cu bine de furcile caudine de jucărie din dotarea „comisiei Macovei". Cum de acum este bine documentat pe teme sexuale, eu zic că votanţii l-ar putea primi pe strada lor cu urări de bine din acelaşi registru.


Dl. fost preşedinte al României, Crin Antonescu, şi-a început campania răstindu-se la o semi-naţie de imbecili, după propriile-i spuse. Dl. senator a delirat câteva minute bune într-un dialog imaginar cu toţi „imbecilii" care l-au privit ca pe un laş considerând că paraşutarea sa în Teleorman ar fi avut vreo legătură cu faptul că judeţul a devenit în ultimii ani un soi de feudă roşie a amicului Liviu Dragnea. Foarte curând o să revină la viersul mieros, când o să le ceară imbecililor votul la preşedinţie, unde va veni pe un cal alb să scape naţiunea de grobianul Băsescu, cel căruia i s-a reproşat ani la rând slobozenia gurii şi bădărănia. Înţelegând într-o manieră aparte noua poziţionare pe coordonate complet opuse faţă de actualul preşedinte, dl. Antonescu s-a răstit astă-vară la politrucii Merkel şi Barroso, i s-a pus pata pe juzii de la CCR, pe care muşchiul îi spunea să-i trimită mai repede la pensie, se pupă pe gură cu puţinii securişti dovediţi ai vechiului regim şi cu noua stirpe rasistă şi xenofobă de sorginte autohtonistă ilustrată de liberalul născut, nu făcut, Gigi Becali etc.

Ultima găselniţă de campanie: îi face imbecili pe toţi care se îndoiesc de genialitatea strategiei sale politice sau îi bat obrazul punându-i în faţă o oglindă. Da, d-le. Antonescu, sunt un imbecil care crede că nu sunteţi decât o imitaţie tristă a d-lui. Băsescu. Un spirit odihnit care are într-atât de mult timp liber, încât îşi permite să trăiască în reverie nu doar în lungile nopţi de relaş, ci şi să se viseze umed şi cu ochii deschişi jucându-se de-a dictatorul prin curtea Cotrocenilor. Jalnic personaj, jalnic lider.
Vă mai aduceţi aminte de d-na. Dalia Grybauskaitë? Este preşedinta Lituaniei, acea ţară cam cât Bucureştiul, care a făcut o vizită la Bucureşti în septembrie şi i-a criticat explicit pe politicienii români care se preocupă doar de hârâieli interne, nu le pasă de dezastrul absorbţiei fondurilor europene şi pun în pericol chiar poziţia de negociere a „Prietenilor Coeziunii" în prag de stabilire a cadrului bugetar pentru 2014-2020. Ajunsă la Vilnius, d-na. Grybauskaitë a descris pentru presa din ţara sa criza politică din România ca fiind „un exemplu despre cum politicienii nu ar trebui să se comporte" în prag de alegeri. Duminică, lituanienii au votat în al doilea tur al legislativelor, într-un scrutin agitat, presărat cu acuzaţii majore de fraudă electorală comise de Partidul Muncii, partid populist înfiinţat de un oligarh de origine rusă, Viktor Uspaskich.

D-na. Grybauskaitë a spus răspicat că nu va da guvernul niciunei coaliţii care va cuprinde Partidul Muncii, cu toate riscurile ca ţara să intre într-o criză politică, pentru că nu poate cauţiona astfel un partid suspectat că a cumpărat masiv voturi între cele două tururi de scrutin. La noi, dl. securist Voiculescu presează pentru o suspendare „preventivă" a preşedintelui, în perspectiva unei posibilităţi ca acesta să nu-i dea un nou mandat de premier lui Victor Ponta. Îl cunoaşteţi, desigur. Este şeful unuia dintre acele partide româneşti acuzate că fraudează alegerile constant şi masiv de fiecare dată, într-o complicitate ruşinoasă cu toate celelalte. Altfel, în civilie, un pungaş dovedit de titluri academice pe care doar cauciucul de pe obraz îl împiedică să-şi ceară lăsarea la vatră. Dincolo de evidentele raţiuni de politică internă ale d-nei. Grybauskaitë, decizia sa recurge la un argument al unei minime moralităţi necesare chiar şi în politică, despre care în România nu s-a pomenit. Aici, agenda e impusă de o coadă de topor al regimului criminal comunist şi cuprinde exclusiv dorinţa de putere şi de a-l trimite acasă pe dictatorul Băsescu, căruia i se pune în vedere că n-o să aibă încotro şi va fi nevoit să-l numească premier, a doua oară, pe un impostor ordinar.


Ieri, ambasadorul SUA Mark Gitenstein a ţinut un discurs în care, în linii mari, a subliniat că „adevăratul test pentru o republică este respectarea legii de către cei aflaţi la putere şi în momentele dificile, nu doar în cele uşoare, şi mai ales atunci când nu corespunde cu interesele lor." Dl. Ambasador a mai spus că, în condiţiile unei adversităţi reciproce atât de pronunţate a marilor blocuri politice din România, există riscul unei dezbinări şi mai adânci în interiorul poporului, insistând asupra nevoii ca politicienii români să se întoarcă la „o coabitare civilizată şi stabilă". Oricât de mult l-ai detesta pe ambasadorul SUA, fie că a ţinut cu ursul în vremea referendumului, fie că îi stă gândul doar la lobby-ul deşănţat pe care îl face intereselor economice americane în România, cele spuse ieri sunt expresia simplă a bunului simţ care spune că această spirală a agresivităţii din spaţiul public nu are cum să ne aducă beneficii şi că regulile statului de drept trebuie respectate fără nicio derogare. Ei bine, o altă eminenţă cenuşie a liberalilor, cunoscut în popor sub supra-numele de Eugen „Gâgă" Nicolăescu, l-a luat la ochi rău de tot: „Mi-aţi stricat dimineaţa aducându-mi aminte că mai există domnul Gitenstein în România, pentru că până acum, din punctul meu de vedere, nu ne-a făcut decât rău; modul în care ne-a tratat a arătat că ne desconsideră ca popor şi ca naţiune şi ca ţară si că vine dumnealui, un mare învăţat, un mare specialist în democraţie să ne spună unde greşim şi ce să facem." Bun supra-nume i-a găsit poporul închipuitului ăstuia.


Altfel, dl. Blaga s-a trezit prost ieri dimineaţă, cu capsa pusă pe preşedintele Parlamentului European, socialistul Martin Schulz, cu care n-a catadicsit să se întâlnească pentru că, vezi Doamne, îi face campanie electorală lui V. Ponta. Nu mai departe de 2-3 luni, auzeam acelaşi argument din partea premierului şi preşedintelui interimar, când cu cuplul fatal de politruci Barroso-Merkel. Culmea, de această dată dl. Schulz are toată legitimitatea să-şi ajute colegul socialist în campanie, aşa cum au făcut-o şi popularii europeni, al căror congres a fost găzduit de Bucureşti. Este halucinant cum aceşti farsori îşi imaginează că nimeni nu le observă dublul limbaj şi, mai mult, oamenii li-l aplaudă şi dau fuga-fuguţa la urne să-i voteze. Ba bine că nu!
Deci, cum spuneam, simt că mă iau dracii. Teamă mi-e că, în ciuda convingerii mele ferme că mersul la vot este un drept şi o primă datorie a oricărui cetăţean, pe 9 decembrie o să-mi vină aşa o greaţă de la stomac, de nici nu voi ieşi din casă.

Comenteaza