Patimi după Chelsea

Patimi după Chelsea
Paulo Sergio a încheiat luna de miere la CFR.

E săptămâna Chelsea în fotbalul românesc. Peste tot se vorbeşte despre echipa din Anglia şi cum i se pregăteşte o capcană la Bucureşti. Chelsea a fost decăzută din postura de câştigătoare a competiţiei la rangul de poartă spre finala Europa League, o finală despre care se discută cu o nonşalanţă dezarmantă. Steaua face audienţă, Steaua umple din nou Naţional Arena, Steaua e mult prea puternică pentru a mai avea adversari în campionatul intern. Mai rezistaţi? Una dintre rivale a depus armele încă din tur, când ecartul s-a mărit considerabil. Hărmălaia roş-albastră din ultimele zile nu-i cade prea bine. CFR nu uită că în 2008 în Gruia soseau Terry, Cech şi Drogba, iar vizita nu provoca atâta vâlvă. În plus, meciul avea loc în grupele Ligii Campionilor imediat după victoria suprinzătoare de la Roma.

„Feroviarii", aşezaţi tactic foarte bine de Trombetta, au încercat câteva şarje pe contraatac şi au încheiat la egalitate, 0-0. O remiză ce întărea succesul din Italia. Un egal ce se putea transforma spre final într-o victorie, întrebaţi-l pe Trică. Nu a fost spectacol în Gruia, a fost disciplină şi motivaţie. La CFR jucau Dubarbier, Culio, Y. Kone sau Pereira. Bineînţeles, nu lipseau Cadu şi Gabi Mureşan, doi dintre povestaşii vestiarului de azi. Mulţi cred că echipa din 2008 era mai bună decât formaţia lui Bastos şi Sougou. E imposibil de pus în balanţă talentul, nu s-a găsit încă unitatea de măsură adecvată. Trupei din 2008 îi lipsea rutina meciurilor tari, altfel englezilor le-ar fi fost mult mai greu în acea seară de toamnă. Au apărut atunci şi legendele. S-a povestit că britanicii ar fi fost tranchilizaţi de o noapte petrecută pe marginea piscinei de la „Opera Plaza" în compania sticlelor de tărie. Au rămas folclorul şi scorul bun de pus în rama amintirilor.

În Anglia, ceferiştii au închis pentru câteva minute „Ochiul Londrei". A fost până la urmă 1-2, cu un gol marcat cu capul de Kone. La final, Iuliu Mureşan anunţa că scaunul lui Trombetta se clatină, fiindcă echipa a şchiopătat în campionat. E momentul să stabilim legătura cu actualul sezon. În timp ce Steaua face sumarul buletinelor de ştiri sportive, CFR a mai rămas cu un singur obiectiv palpabil, Cupa României. S-au dus meciurile cu Inter şi Manchester, s-au dus Bastos şi Sougou. Vestiarul s-a transformat din nou într-un salon de spital. CFR se gândeşte deja la viitorul sezon, şi-a obişnuit suporterii să numere trofeele din doi în doi ani. Are visteria plină şi timp suficient pentru a-şi amaneta fotbaliştii doriţi. Nervii fanilor nu sunt luaţi în calcul, s-au obişnuit să fie plimbaţi în montagne russe.

Antrenorul Paulo Sergio are puţine soluţii la îndemână şi e important dacă şefii vor avea răbdare cu portughezul şi în cazul în care nu va trece de Astra în semifinalele Cupei. Pe Trombetta nu l-au ajutat punctele obţinute în Europa. Sergio a schimbat jocul campioanei, mingea a reintrat în centrul atenţiei fotbaliştilor, a contribuit la calificarea din grupele Ligii Campionilor. A mutat inteligent şi curajos, dar a şi uimit când a folosit trei stoperi în returul cu Inter, meci care începea de la 0-2. Sergio este nevoit să accepte şi trocurile reciproc avantajoase. În România fac parte din fişa postului. Oţelul a luat trei puncte la Cluj şi le va ceda probabil anul viitor când CFR va ataca titlul. Lotul se va remania substanţial în vară, iar până atunci antrenorul nu poate construi mare lucru, fiindcă nu i-a sosit materia primă. Teoretic nu lucrează sub presiune, dar în Gruia s-a mai operat fără anestezie. Sergio a intrat în zona minată a contractului său, de aici nimeni nu-i mai garantează postul. Luna de miere s-a sfârşit, oricând se poate solicita divorţul.

Fotbal văzut de la intersecţia „7 străzi". Chelsea a revenit în România pentru un meci oficial. CFR tocmai a încheiat ultima aventură. Se acordă prioritate următorului sezon.

Comenteaza