Ponta împuşcă mai mulţi iepuri. Deodată

Ponta împuşcă mai mulţi iepuri. Deodată
Iată că, în controversata afacere a Codului Insolvenţei, o mână salvatoare s-a întins. A Avocatului Poporului. Acesta trimite cazul la Curtea Constituţională unde vor putea fi spălate rufele murdare. Şi se închide astfel un dosar.

Iar Avocatul Poporului, numit de USL, iese şi el bine. Dacă, în altă ordine de idei, Traian Băsescu rupe pactul de coabitare, din nou Ponta împuşcă un iepure. Dar şi în situaţia inversă iepurele e împuşcat. Ca să nu mai vorbesc de alianţa cu PNL unde, tot aşa, cel puţin pentru moment, Ponta prinde iepuri.Să o luăm pe rând. Ordonanţa de urgenţă făcută pentru Codul Insolvenţei nu mai este recunoscută de experţii care au lucrat la ea, nu a fost dezbătută public în integralitatea ei şi este discriminatorie pentru presă. Articolul prin care s-a încercat punerea pe butuci a presei audiovizuale este atât de ticălos, încât nimeni nu are curajul să îşi asume paternitatea lui. Se ajunsese în situaţia, de-a dreptul exclusivă, în care Parlamentul urma să şteargă mizeria. Dar în timp, după ce unele efecte juriduce s-ar fi produs. Intervenţia rapidă a Avocatului Poporului - e adevărat împins în coaste atât de opoziţie, cât şi de Traian Băsescu - rezolvă lucrurile. Pe mâna Curţii Constituţionale. Până când se va pronunţa CCR, scandalul se va fi potolit. Victor Ponta îşi va putea asuma paternitatea acestui act normativ fără a mai plăti şi vreo factură politică. Pe de alta parte, din afacerea aceasta iese bine şi Avocatul Poporului, pus de USL, pentru că intervenţia sa demonstrează faptul că nu este partizan şi ca PSD nu l-a pus acolo pentru a-şi face treaba cu el. Blocând practic atacarea ordonaţelor de urgenţă.

În raport cu preşedintele Traian Băsescu un uriaş scandal îl stârneşte, tot zilele acestea, pactul de coabitare. Va fi sau nu va fi rupt? Dacă da, atunci Victor Ponta mai scapa de o problemă. Şi nu va mai putea fi bombănit în viitor sau chiar atacat făţiş pentru că stă într-o alianţa vinovată cu cel demis politic de populaţia României. Şi nici nu va mai fi silit să meargă la Cotroceni în ceas de noapte, aşa cum pârăşte Traian Băsescu. Şi dacă pactul e rupt, îl rupe Cotroceniul. Nici din această direcţie Ponta nu va putea fi atacat. Şi dacă pactul nu va fi rupt, tot Ponta împuşcă iepurele. Din simplul motiv că dacă Băsescu ajunge la concluzia că trebuie să menţină înţelegerea scrisă, atunci, implicit, recunoaşte că ea nu a fost încălcată da către premier. Şi atunci îi lasă în ofsaid pe partenerii externi care, între timp, s-au grăbit să îi aducă acuzaţii premierului.
Şi iată cum, una peste alta, Victor Ponta a devenit un mare vânător de iepuri.

 

Etichete
Comenteaza