Președintele nimănui

Președintele nimănui
Sunt convins că nu sunt cel mai iubit dintre pământeni, mai ales după ce veți lectura acest editorial. Sunt convins că în fiecare dimineață, atunci când spun lucrurilor pe nume, sunt cel puțin 30-40% din ascultătorii Realitatea FM Cluj care mă "înjură" în gândurile lor, într-o formă mai mult sau mai puțin plăcută.

Niciodată nu m-au deranjat criticile sau ocările, mai ales atunci când aveau acoperire argumentativă. Asist deloc cu surprindere, mai degrabă cu un zâmbet larg cu iz de înțelegere, la această euforie generală, existentă în cea mai mare parte a ei în Transilvania. Inclusiv pe colegii de breaslă îi simt euforici, dar mai presus de asta foarte încrezători și plini de speranță că viitorul președinte Johannis va fi salvatorul României. Permiteți-mi, rogu-vă, să pot a greși nefiind în tabăra euforiei.
Argument! Klaus Johannis nu a fost votat pentru că este adulat sau un adevărat lider, el a fost singura soluție mai puțin impostoare dintre cei doi finaliști. Mai degrabă, votul acordat primarului Sibiului a fost un vot de blam oferit ca răspuns la degradarea clasei politice și a societății românești autohtone. Johannis a fost votat de toți cei care mai respiră o doză de naivitate frumoasă care le permite așezarea în speranța unui mâine mai bun. Este clar că toți cei care au apelat la acest gen de trăire sunt înzestrați și cu răbdare, astfel încât nu mă aștept foarte curând ca acești votanți să răbufnească la viitoarele rateuri, care categoric vor apărea în timp și mai curând decât credeți. Pe același domn l-au votat și pseudointelectualii, chiar și analfabeții sau semianalfabeții mai puțin maneliști doar pentru că în "minima lor moralia" s-au săturat să trăiască în mizerie sau în anturajul sărăciei. Astfel, realistic vorbind, herr Klaus nu este președintele tuturor românilor, însă este președintele a vreo maxim trei milioane de români. Cam acesta este cifra reală pe care eu o estimez în numărul fidelilor ideii că "neamțul" va schimba România. Restul de până la 6,2 milioane de români sunt cei dezintegrați de stânga înspre singura soluție antistânga, dreapta, de jocul politic în care s-au angrenat forțe aparținând diferitelor grupuri de interese interne și externe.
Alt argument. Herr Klaus este singur împotriva politicului românesc. A beneficiat de susținerea ACL pentru că Băsescu, ca un trântor veritabil, a fărâmițat dreapta doar pentru a-și asigura rolul de lider al ei după plecarea de la Cotroceni. Stați să "scape" DNA-ul dosarul EADS și veți vedea cum tabăra Blaga, Videanu, Berceanu șamd. va erupe și va mușca din Johannis și puținii lui susținători. Johannis va deveni președinte și nu va risca să se dedea la potlogăriiile băsesciene cotroceniste, adică va sta puțin cuminte și va evolua ca un președinte constituționalist. Avertismentul domniei sale către PNL, sau actualul și singurul partid de dreapta PNL (după cum l-a numit tot el), este un praf în vânt. Sunt convins că lideri gen Emil Boc, Daniel Buda și Alin Tișe, sau Marius Nicoară, Dan Tarcea sau Mihai Seplecan, asta numai ca să mă gândesc la lideri locali, s-au amuzat copios auzindu-l pe herr Klaus amenințând. Știți ce și-au spus ei în barbă? Ceva de genul "Du-te tu la Cotroceni că noi am votat să scăpăm de tine! România nu ești tu, România suntem noi, cei care suntem în parlament, facem legi și conducem chinuindu-ne și războindu-ne cu incompentența, administrațiile locale!". Suprinzător sau nu, Johannis care s-a chinuit cu Sibiul ar trebui să știe cum stă treaba, dar poate lui i-a fost mai ușor având prieteni pe nemții ONG-iști de la GTZ, care cunosc arma compromisului nemțesc, ăla mai cu ștaif! Sunt foarte multe de spus, dar doresc să mă opresc aici deocamdată, pentru că nu doresc să fiu acuzat că am întrerupt brusc copilăria României mici, căci România mare are de toate și tocmai din acest motiv ea trebuie, sau e de musai, să fie iubită.
Pentru orice eventualitate, mai adaug că îmi doresc să greșesc și să aveți numai voi dreptate, voi cei care ați intuit perfect adevărul și șansa reală a României: neamțul român de la Sibiu, transhumat de poporul flămând de adevăr la Cotroceni. Eu în locul domniei sale aș lua în calcul și varianta unui referendum cu privire la trecerea la monarhia constituțională, pentru că dacă și el va da greș, atunci nu ne mai poate salva decât strigătul "Vivat Rex!!!!".

Comenteaza