Protestul generației amăgite

Protestul generației amăgite
Protestul generației amăgite este sublim, dar este ca și cum ar lipsi cu desăvârșire. Pentru dialog e nevoie de doi, iar PSDragnea are ceară în urechi. Simptomul ideii că România nu este formată doar din pomanagii este irelevant atâta vreme cât nu se formează masă critică.

Chiar dacă s-ar forma, lui Liviu Dragnea i se rupe de sute de mii de oameni nemulțumiți! A șterpelit România, iar hoțul neprins e profesor de drept penal. Ca să dea înapoi cu legile justiției sau cu modificările bantustaneze ale codului fiscal ar fi nevoie de câteva ingrediente care nu există în bagajul lexical și dogmatic al lui Liviu Dragnea. În primul rând, acțiunile președintelui PSD sunt dictate de o teamă paralizantă de un final în dungi. Lui Dragnea nu-i plac dungile, că îngrașă! Pe urmă, are deficiențe de onoare. Este probabil o opțiune, deoarece onoarea încurcă sentimentul libertății. În final, nu are asupra iubirii de aproape decât percepții lumești. Foarte lumești. Ce să ceri de la un babuin? Liviu Dragnea și vectorii săi, de un trivialism cumplit, vor livra poporului exact aceleași gogoși, indiferent câte milioane de români vor ieși în stradă. E festival de mesaje contra Uniunii Europene, categoria "să piară burghejii" este mai actuală ca oricând, străinii sunt de vină pentru impotența noastră structurală - și lista manipulărilor continuă. Și cum să nu prindă asemenea mesaje?

Uitați-vă la electoratul PSD! 85 la sută dintre alegătorii socialiștilor au un nivel de educație precar, sunt oameni care n-au ieșit din localitatea de baștină niciodată, se tem de vecinul care-i fură știuleții, dar se revoltă la ideea de a-și monta cameră de supraveghere, au sentimentele unei cântărețe pensionare seducătoare pe vremuri pe care nu o mai bagă în seamă nici dracu. În general, o categorie ținută în negură, căci dacă i-ar dezlipi cineva albeața de pe ochi poate ar începe să gândească. Electoratului PSD nu-i trebuie autostrăzi, deoarece nu merge nicăieri.

Nu-i trebuie mall-uri culturale, căci așa a învățat la orele de socialism științific: cultura nu produce, ci consumă resursele muncitorilor din fabrici și uzine. Oricum ai lua-o, protestatarii nu au argumente pentru Liviu Dragnea, deoarece un profesor de logică nu se întreține niciodată cu o lădiță cu scule. Europa? Și aici au explicații: Europa e o mizerie, ne-a luat cimentul, ne-a luat camioanele, ne-a luat brânza, ne-a luat femeile. Cine ar trebuie să combată minciunile? Opoziția, numai că nu prea există, cu mici contraexemple, așteaptă mântuirea în stare de leșin.

Adevărul îl spun doar o mână de oameni: industria, manageriată intenționat prost, ca să poată fi vândută pe bani de nimic, contra șpăgi generoase, a dispărut în 15 ani nu din dorința UE. De ce să fi vrut UE să distrugă doar România, de ce nu a distrus și Polonia? Civilizația poloneză presupune mai puțină corupție, poporul respectiv nu a fost condus de termite, și chiar dacă le-au plâns șefi de state din UE pe la uși, au știut să facă din asta o afacere națională. Nu particulară.

Protestatarii nu au argumente pentru Dragnea. Milioane de români în stradă pot genera, eventual, câteva editoriale în presa internațională. Amenințările UE îl vor lăsa reci, și uite așa, tot ce se numește țară civilizată ne va pune o ștampilă: românii, un accident genetic. La porțile Orientului nu se va schimba nimic. Doar numele lichelelor. Aici, poporul e viril dar extrem de cuminte. #continuam

 

Comenteaza