Provocare şi nebunie

Provocare şi nebunie
Ar fi trebuit să fie fotbal.

Mă pregăteam să scriu despre un banner afişat undeva în dreapta peluzei alb-negre. "ClaudioPolis", un mesaj care exprima încrederea tribunei că meciul se va juca pe teren, că Niculescu va apăra cetatea pe care au construit-o generaţii.

Şi nu a fost fotbal! Nu am văzut nici măcar o repriză. Ce coincidenţă cinică, povestea meciului va porni tot de la un penalty, la fel ca în 2008. Vi-l amintiţi pe Bilica, eroul partidei? Pe Cadu îl cunoaşteţi şi mai bine. Înaintea meciului spunea că-i respectă pe suporterii Universităţii. A fost doar o declaraţie de imagine. Aţi văzut cu cât respect i-a tratat pe fanii disperaţi că rivala a deschis scorul. De ce trebuia să-i provoace? Nu a fost o simplă descătuşare, o exprimare normală a bucuriei. Căpitanul liderului a trebuit să sară peste reclamele din spatele porţii pentru a ajunge în faţa peluzei. Nu e prima dată când îi şicanează pe suporterii Universităţii, la fel a procedat şi în tur. E drept că şi portughezul a fost înjurat de mamă când a ieşit să inspecteze gazonul, cu două ore înaintea startului. Dar e jucător profesionist, nu un băieţaş de cartier, câştigă bani grei dintr-un sport care trăieşte datorită publicului care plăteşte banii pe bilete. Răzbunarea sa trebuia să fie scorul de pe tabelă.

Frustrat că mingea respinsă de el a intrat până la urmă în poartă, iritat de manifestarea lui Cadu, Bornescu a luat-o personal. La toate echipele la care a jucat a fost purtătorul de cuvânt al galeriei, ambasadorul suporterilor pe teren. Fost pugilist, Mircea nu s-a abţinut, l-a doborât pe Cadu şi a declanşat nebunia. Portughezul a fost preluat apoi şi la vestiare, a unde a fost scuipat de maseur şi apoi lovit. Andone a sărit să-şi apere fundaşul, apoi şi-a scos echipa de pe teren. Holul de la vestiare a devenit un ring. A urmat o aşteptare apăsătoare şi un final nedemn pentru un derby aşteptat cu atâta interes.

Înaintea meciului, au existat şi fani ai Universităţii care l-au privit cu suspiciune pe Bornescu. Mircea i-a câştigat definitiv, pentru că le-a apărat onoarea chiar şi cu preţul unei eliminări. Nu-l cauţionăm, va merita suspendarea pe care o va primi. Însă nu Bornescu e principalul vinovat. Cadu trebuie suspendat şi el drastic, să priceapă că astfel de gesturi nu pot fi tolerate.

Încă nu vorbim de regulamente, vom avea timp. Afirmăm doar că ar fi penibil ca un titlu să se decidă la masa verde.

 

 

Comenteaza