Revolta tinerilor

Revolta tinerilor
CFR a apelat din nou la staţia de amplificare pentru a şicana galeria oaspete. Manevra a fost sancţionată vehement de un grup de suporteri feroviari.

S-a întâmplat în Gruia sâmbătă seara. S-au găsit noi figuranţi pentru emisiunea "Dacă doriţi să revedeţi". Boxele sunt puternice, staţia de amplificare merge strună.

Ecoul strică un pic aranjamentul. Pe blazon scrie 1907, dar unora le lipsesc cei 7 ani de acasă. Politicos e să-ţi respecţi oaspeţii, dacă tot au reuşit să-ţi treacă pragul în urma unor probe scornite să le taie pofta de vizite. Credeam că nu vom mai asista la astfel de momente jenante. Că meciul cu "U" Cluj a fost doar un episod nefericit, că a fost doar o eroare regretabilă. Ne-am înşelat crunt. Şefii feroviarilor nu au priceput că prin acest tertip îşi umilesc suporterii, nu rivalii, că nu e fair-play.

Când boxele vuiau "CFR!", "CFR!" am fost martorii unui eveniment memorabil. Un grup numeros de fani şi-a părăsit locul din peluză pentru a se delimita de regia pusă la cale. Pentru ca demersul lor să fie clar înţeles, s-au întors cu pumnii ridicaţi spre lojă şi au scandat "Ruşine să vă fie!", "N-am venit la stadion să strigăm la microfon!". A fost pentru prima dată când conducerea echipei CFR, obişnuită să deţină controlul absolut, în peluză şi în vestiar, a fost înfruntată pe teren propriu de fanii vişinii. În timp ce gruparea KVSC continua entuziastă numărul de circ, tinerii furioşi refuzau să se facă de râs. O revoltă sinceră, o demonstraţie vie că şi în Gruia există ultraşi adevăraţi, nu doar aplaudaci. Gestul lor de frondă nu a fost inutil. Unanimitatea aparţine de o epocă revolută sau de canoanele vieţii de miliţian. Conştiinţa nu răspunde la ordin. La pauză mascarada a încetat.

Vine meciul cu "U" Cluj. Sper ca domnii Arpad Pasznay şi Iuliu Mureşan să nu mai pună paie pe foc şi apoi să se întrebe cum a apărut incendiul. Să nu stabilească preţuri prohibitive la bilete, să nu folosească regulamentele pentru a pregăti ambuscade concetăţenilor care ţin cu altă echipă. Am vrea să-i vedem pe conducători împreună la un dineu, pe cei doi căpitani citind un mesaj pacifist pentru public, pe antrenori discutând cordial. Nu e prea mult într-o urbe universitară. CFR va mai irosi puncte, va mai rata trofee. Va exista mereu un meci al revanşei, o altă cupă pusă în joc. În schimb, pierderile de imagine provocate de iniţiativele nocive ale şefilor nu vor putea fi compensate de titluri şi medalii. Nu ignoraţi revolta tinerilor ce iubesc sincer CFR-ul. Într-o zi staţia se va defecta şi veţi avea nevoie de vocile lor. Să nu fie prea târziu să le cereţi ajutorul.

În loc de încheiere, un mesaj pentru protestatarii de sâmbătă: "Bravo!"

 

 

Comenteaza