Sandvici cu gust amărui

Sandvici cu gust amărui
CFR a contat doar în startul şi în finalul partidei. Manchester a profitat de ospitalitatea campioanei.

Răspunsul nu-l vom afla niciodată. Ar mai fi pierdut CFR meciul dacă nu se accidenta Sougou? În minutul 24, când senegalezul a ieşit din teren, tabela indica un scor incredibil pentru cei ale căror vieţi sunt influenţate de fazele mingii. Era 1-0 pentru CFR şi contraatacul părea că merge din nou la apă. A fost de ajuns o zvâcnire a lui Sougou, urmată de o demarcare isteaţă a lui Kapetanos, grecul care ştie să scape de escortă cu uşurinţa unui agent din trupele speciale. E doar un fel de a spune că internaţionalul elen nu a punctat cu capul, aşa cum ne-a obişnuit. Fiecare reuşită a lui Kapetanos ar putea fi ilustrată în revistele de şah la rubrica „Grecul mută şi câştigă". Le-a dat mat lui Evans şi Rio Ferdinand.
Andone declarase că echipa sa nu are şanse să obţină măcar un punct dacă nu înscrie. „Fălcosul" nu a spus şi de câte ori trebuie să marcheze CFR ca să nu rămână cu mâna goală. Nu erau nori, dar pe teren o umbrelă vişinie aştepta ploaia. Ceferiştii au cedat balonul şi terenul, iar Manchester a început să se joace cu nervii spectatorilor. Cât va rezista campioana? De ce nu mai ies pe contraatac, de ce le este aşa de frică? De ce o formaţie populată cu mulţi jucători străini a deprins metehnele mioritice? CFR a avut curaj doar în startul şi în finalul partidei. A ieşit un sandvici cu o umplutură care nu a fost pe gustul tribunei.

Contraatacul nu a mai funcţionat fără săgeata Sougou. Uruguayanul Aguirregaray nu e la fel de incisiv şi de rapid. Bastos a amestecat momentele bune cu risipa. În plus, unul dintre eroii de la Braga a dezamăgit marţi seară. Felgueiras şi-a pierdut busola. A pus şi el umărul la primul gol al lui Van Persie, a sărit neconvingător. I-au fost complici şi fundaşii centrali, care aveau altă treabă atunci. La al doilea gol, olandezul s-a descotorosit de buimacul Rada, iar portarul portughez a ieşit să-l blocheze, dar s-a oprit pe traseu. Lipsa de inspiraţie a lui Felgueiras a fost vizibilă şi în prelungiri, când în locul unei pase pentru un coechipier liber, a ales o soluţie riscantă şi le-a trântit colegilor în nas scara de incendiu.

Manchester şi-a respectat blazonul. A condus jocul în pofida absenţelor notabile, fără a-i da mari emoţii lui Ferguson. Sumele trecute în contractele fotbaliştilor nu sunt doar un moft al familiei Glazer. Sunt sportivi cu calităţi excepţionale. Van Persie a înscris două goluri vitale, chiar dacă a lovit ciudat balonul, Rooney, încă refăcut total după o accidentare, a pasat la ambele reuşite ale vârfului olandez, iar reflexele lui De Gea au stins revolta târzie a campioanei. Îl aşteptăm pe Meme Stoica să declare că Manchester United de azi e sub Copenhaga, doar mai sunt câteva zile până la derby. Ar fi o aroganţă sinistră. Deşi are şi slăbiciuni, dezvăluite şi de ceferişti, United e mult prea puternică pentru liga mioritică. Are deja 5-0 în meciul cu România. Dar în Gruia nu a venit anotimpul umilinţei. Pur şi simplu au întâlnit un adversar mult mai bun.

CFR nu trebuie să fie supărată pentru o înfrângere ce intra în graficul normal al grupei. Mai degrabă rezultatul de la Istanbul stârneşte îngrijorare. Braga a intrat din nou în calculele calificării, iar Galata o va aştepta furioasă pe campioana României. Partidele cu turcii vor fi decisive pentru obţinerea locului secund. Pregătiţi contraatacul!

 

Comenteaza