Spitalul CFR

Spitalul CFR
Andone nu e salvatorul aşteptat. Titlul e în pericol.

Pe culoarele spitalului e agitaţie. Pacientul a fost mutat de urgenţă într-o altă secţie, se aşteaptă rezultatele analizelor. Managerul e optimist, le transmite membrilor familiei că spitalul pe care-l conduce e cel mai bun. Fostul medic curant a fost schimbat la timp, tocmai a angajat un doctor cunoscut, iar şansele ca bolnavul să se înzdrăvenească au crescut simţitor. Duminică seară au sosit rezultatele testelor. Surpriză! Pacientul se simte la fel de rău, situaţia pare fără ieşire. Rudele furioase s-au adunat la poarta spitalului pentru a cere explicaţii. Din acest punct al povestirii vom trece şi la fotbal, să vedem de ce Concordia Chiajna, echipa sponsorizată de Spitalul Sanador, ce ironic sună în casa suferindului!, a câştigat cu 4-2 în Gruia.

Vom face o paranteză. Ne întoarcem pentru câteva momente în aprilie 2008, mai precis la meciul cu Pandurii din returul campionatului. Gorjenii au reuşit surpriza în faţa lui Andone, 2-1, impulsionaţi de Ilie Iordache, fotbalistul care, într-o zi bună, ne aduce aminte de Ilie Dumitrescu. Irezistibil cu mingea la picior, cu tupeu în joc, letal în faţa porţii. Tot Iordache a marcat şi în 2008, şi a deschis scorul şi duminică. Numai Adrian Popa l-a eclipsat. Cum a putut Universitatea Cluj să renunţe la Popa? Dincolo de prime şi de obligaţiile contractuale, meciul a avut şi o altă miză pentru Iordache. Întâlnea antrenorul care l-a dat afară de la Dinamo în 2004. Nu avea nevoie de nici o altă motivaţie.

Acelaşi Andone nu a fost în stare în 2008 să repare ce a stricat. Acum nu pare capabil să corecteze ce s-a defectat în mandatul lui Jorge Costa. Aţi sesizat vreo schimbare majoră în jocul CFR-ului? Dacă fotbalul e un limbaj universal, în Gruia se foloseşte un dialect vetust. Se comunică doar prin pasa lungă. E ca şi cum ai scrie orice text numai cu majuscule. E supărător pentru ochi şi mult prea uşor de citit pentru un privitor indiscret.

Au fost şi greşeli de arbitraj, dar ele nu pot scuza o înfrângere ruşinoasă, mai ales când şefii au girat pentru "fluieraşii" autohtoni. Dacă într-o vreme Cadu era vânat de arbitri, pentru stilul său contondent, acum Gabi Mureşan plăteşte pentru că îşi asumă prea multe riscuri cu intrările sale energice. După ce Bumba i-a provocat o eliminare, duminică şi Adrian Popa a fost suficient de şmecher pentru a-l trimite la vestiare. Sougou, în schimb, a fost iertat de un cartonaş roşu după ce a jucat "călcatea" cu portarul Niţă.

Iuliu Mureşan declara după remiza de la Ploieşti că titlul va fi decis cu ajutorul acelui punct. Acum, înfrângerea cu Chiajna poate ruina castelul de nisip al conducerii. Vă amintiţi, nu-i aşa?, că în Gruia e cel mai valoros lot din prima ligă, că echipa nu va resimţi plecările lui Weldon şi Renan. Dacă antrenorii sunt în culpă şi în vestiar sunt destui complici la falimentul ce ameninţă finalul sezonului. Anul trecut a fost un coşmar, 2012 e campionatul umilinţelor. Fanii au trecut prin tot spectrul ruşinii, de la galbenul palid al şocului cu Rapid la roşul aprins al înfrângerii penibile cu Chiajna. Până şi Beto s-a molipsit de la coechipieri şi a încasat un gol de începător.

CFR nu arată ca o echipă, ci ca o adunătură de bărbaţi blazaţi, chemaţi să ponteze câte un meci pentru a-şi încasa lefurile. Nu incit la violenţă, dar fanii care i-au aşteptat duminică pe jucători şi pe antrenor se puteau inspira de la suporterii echipei Genoa. În loc de explicaţii, trebuiau să-i ceară lui Cadu să le aducă tricourile.

 

 

Etichete
Comenteaza