Stop joc!

Stop joc!
“U” Cluj şi-a diminuat serios şansele să prindă un loc de cupă europeană. Sterilitatea echipei îngrijorează mai mult decât clasamentul.

Dacă mai mulţi îţi spun să mergi la culcare, trebuie să-i asculţi. Când sunt 22, e mai bine să schimbi canalul. Doar fanii Universităţii Cluj au putut urmări până la capăt chinul de la Chiajna. Probabil că microbiştii au găsit ceva mai bun de făcut într-o seară de sâmbătă.

Adrian Cristea a protestat împotriva programării partidei la ora când te pregăteşti să ieşi într-un club. I-am văzut numele când s-au anunţat echipele, apoi l-am descoperit, în final, când a bătut o lovitură liberă prin zona unde stă, când e invitat, al cincilea arbitru. Cristea e un maestru în arta camuflajului. Că nu aleargă prea mult, ştiam. Aşteptam însă câteva driblinguri, nişte pase care să alunge plictiseala spectatorilor. Claudiu Niculescu are nevoie de un ceas deşteptător, fluierul nu-i e de ajuns. E coleg cu Cristea de mai mulţi ani. Nu-i va fi uşor să ia o decizie drastică, dar ar fi cazul să-l invite, măcar pentru o etapă, să schimbe tronul cu banca de rezerve.

Doar Grozav merită o notă bună şi pentru meciul de la Chiajna. I-a centrat lui Cristescu la singura ocazie veritabilă, i-au reuşit câteva fente lângă tuşă, dar nu a avut suportul coechipierilor. E momentul să se mizeze şi pe Morar, un tânăr ce a înscris la debutul în prima ligă, un vârf cu un formidabil simţ al golului. Entuziasmul puştilor i-ar molipsi şi pe veteranii fără chef. Ziaristul Emil Moldovan şi mulţi dintre susţinătorii Universităţii cred că Niculescu ar fi mult mai util dacă şi-ar conduce jucătorii şi în teren. E o hotărâre dificilă pentru un tehnician la început de drum. Nu e simplu să intri în vestiar şi să-ţi anunţi colegii, ce ţi-au devenit între timp elevi, că vei fi titular. Pe de altă parte, trebuie să primeze binele echipei şi să continue promovarea tinerilor. E o chestiune la care Niculescu trebuie să reflecteze şi să găsească soluţia optimă.

Pe stadionul ridicat pe locul unde era o groapă de gunoi, formaţia lui Florian Walter a aruncat la coş ultimele speranţe pentru un loc de cupă europeană. Suporterii au fost avertizaţi de noul antrenor să revină cu picioarele pe pământ. Niculescu anunţase, când a preluat echipa, că obiectivul său e locul 6. O ţintă mai aproape de realitate. Calificarea în Europa League se amână pentru sezonul viitor. Până atunci, trebuie obţinută licenţa, iar patronul Florian Walter e îndemnat să-şi precizeze poziţia. Nu e necesar să jure pe biblie, doar să ţină în mână un tricou al Universităţii şi să spună ori e albă ori e neagră. Un răspuns ferm vom avea doar după alegerile locale. Finanţatorului îi va fi mult mai greu să recâştige încrederea tribunei, umilită la meciul cu Steaua, decât să achite datoriile urgente ale clubului.

Ratarea participării în cupele europene nu e o tragedie. Priviţi doar în urmă cu câţiva ani, când "U" îşi ţinea respiraţia pe buza prăpastiei. Suporterii vor avea puterea să mai îndure un an. Cu o singură condiţie, să nu vă bateţi joc de ei.

 

 

Etichete
Comenteaza