Străzi de urmat versus străzi de abandonat

Străzi de urmat versus străzi de abandonat
În 2015 simţi că ai dori să faci schimbări în felul în care ţi se derulează viaţa şi nu ştii de unde să începi sau cine te-ar putea ajuta? Eşti agăţat de trecut sau gândurile te duc într-un viitor incert? Nu uita: cine ar vrea să aibă ceva ce nu a mai avut, va trebui să facă ceva ce nu a mai facut…

Nu mai aştepta! E timpul să apelezi la un consilier de dezvoltare personală. Un consilier de dezvoltare personală este empatic, te înţelege, vede lumea prin ochii tăi, îţi simte starea în care te afli. Un consilier de dezvoltare personală îţi acordă respect şi încredere în capacitatea ta de a-ţi rezolva problema. Consilierul de dezvoltare personală este sincer şi deschis cu tine. Relaţia dintre tine şi el se bazează pe autenticitate, empatie, în condiţii de maximă confidenţialitate. Stresul, graba, lipsa de timp, comportamentele sau cerinţele celor din jur sunt cauze care pot determina probleme. Cum le poţi rezolva când inspiraţia, răbdarea sunt epuizate, fără să te enervezi sau să cazi în deznădejde? Poţi apela la un consilier de dezvoltare personală care te va ajuta să găseşti chiar tu soluţia ce mai potrivită ţie, conformă cu planul tău de viaţă şi dorinţele tale.

Nu te schimba pentru ca oamenii să te placă; cineva va fi întotdeauna mai frumos ca tine, mai deştept, mai slab, mai gras, mai învăţat, sau mai tânăr, însă nimeni nu poate fi ca tine. Într-o lume tot mai stresată şi plină de presiuni sociale, profesionale, familiale, trăiri interioare diverse şi divergente, Tu reprezinţi pentru Univers perfecţiunea. Suntem tentaţi de cele mai multe ori să apelăm la prieteni, rude, colegi sau vecini pentru a găsi răspunsuri la tot ceea ce nu ne dă pace, nu mai înţelegem sau ne face să nu mai fim prezenţi în viaţa noastră. Dacă pierdem legătura cu prezentul, pierdem legătura cu noi înşine şi cu toate minunăţiile pe care ni le-a pregătit viaţa. Nu întâmplător prezentul în limba engleză se numeşte "present"(dar). Să nu uităm să ne bucurăm de el în tumultul cotidian tot mai greu de mulţumit.

Înainte să mă contactezi aş dori să-ţi împărtăşesc cele patru legi indiene ale spiritualităţii.

Prima lege:

"Persoanele pe care le întâlneşti sunt persoanele potrivite." Cu alte cuvinte, nimeni nu intră în viaţa noastră din întâmplare; toate persoanele cu care interacţionam se află alături de noi cu un motiv, acela de a ne ajuta să învăţăm lecţiile de viaţă care apar şi să continuăm drumul personal.

A doua lege:

"Ceea ce ni se întâmplă este singurul lucru care ni se putea întâmpla." Nimic, absolut nimic din ceea ce se produce în viaţa noastră nu ar fi putut să se întâmple în alt mod (nici detaliul cel mai nesemnificativ..)... Nu există: "dacă aş fi făcut cutare lucru....s-ar fi produs alt cutare lucru...." NU! Toate şi fiecare în parte dintre situaţiile care se produc sunt cele care ne sunt necesare... cu toate că mintea şi egoul nostru nu le acceptă.

A treia lege :

"Orice moment în care se începe este momentul corect". Totul începe în momentul potrivit, nici înainte, nici după; când suntem pregătiţi pentru un ceva nou (bun sau rău...) să apară în viaţa noastră, exact atunci apare (începe).

A patra lege :

"Cand ceva se termină, se termină." Dacă ceva a luat sfârşit în viaţa noastră, este pentru propria noastră evoluţie, deci cel mai bine este să închizi capitolul şi să mergi înainte îmbogăţit cu acea experienţă.

Nu este întâmplător că citeşti aceste rânduri .... acest text ajunge la tine azi pentru că eşti pregătit să înţelegi că "niciun fulg de zăpadă nu cade, niciodată, în locul greşit ...".

Câteva cuvinte despre mine:

Mă ocup de peste 20 de ani de comunicare şi managementul crizei în cadrul unor companii multinaţionale, sunt interesată şi consumatoare de literatură dedicată căutărilor interioare, în decursul timpului am traversat mai multe episoade de dezorientare şi chiar m-am tratat de depresie. Toată experienţa mea provine din ceea ce am trăit, din ceea ce m-a durut. Ceea ce m-a aruncat în deznădejde şi anxietate, m-a transformat în ceea ce am devenit până azi, mi-a deschis un alt orizont, mi-a metamorfozat unele frici. Cu celelalte mă mai confrunt sau le mai descopăr pe măsură ce întorc încă o pagina de carte, le conştientizez şi sunt într-o continuă preocupare şi efort să le integrez. Aşa am ajuns să devin consilier de dezvoltare personală, doritoare să pot sprijini şi prezenta celor care îmi vor cere ajutorul, o altă perspectivă asupra dificultăţilor cu care se confruntă sau a impasului în faţa căruia se regăsesc. Nu deţin adevărul absolut sau reţeta universal valabilă, sunt vulnerabilă ca orice om, în fiecare zi mă confrunt cu situaţii care îmi dau de gândit sau primesc răspunsuri demult şi mult căutate.....voi fi încântată să le împart cu TINE!

Aştept întrebările tale până în 11 ianuarie 2015 pe redactia@ziuadecj.ro, în atenţia mea, consilierul tău de dezvoltare personală. Îţi mulţumesc şi îţi doresc să ai sărbători pline de speranţă.

Ana-Delia NICA

Comenteaza