Virusul Mărginean

Virusul Mărginean
Cum se negociază un transfer cu pumnul în gură.

Sună telefonul. E aceeaşi voce cunoscută. "Ce faci? Te-ai hotărât? Semnezi?". Îi spui că nu te-ai decis, că te simţi bine la "U" Cluj. Eşti aproape de casă, acolo unde fugi de fiecare dată când ai o zi liberă.
Îţi place oraşul, te-ai ataşat de fani. Nu l-ai convins pe interlocutor. A doua zi ai un nou apel. Vocea a devenit uşor ameninţătoare. Îţi conturează un tablou sumbru, menit să te pună pe gânduri. "Veţi primi banii la trei luni. Vă veţi antrena pe sintetic, pentru că e prea mare chiria pe Clujana. Vor fi multe amenzi. Veţi merge în deplasări cu autocarul vechi".

Încă nu cedezi. Eşti tânăr şi dacă întinzi braţele simţi că îţi cresc aripile. Cine te-ar opri din zbor? Deşi nu ştii ce e teama, începi să-ţi pui întrebări. Îndoiala te mistuie. Şi dacă omul de la celălalt capăt al firului are dreptate? Dacă e momentul când trebuie să fii atent la cariera ta, mai ales că ai şi debutat la echipa naţională? În plus, şi Nea Piţi ţi-a spus că ar fi mai bine să alegi Petrolul, fiindcă e o echipă care va concura pentru locurile fruntaşe, că-i va fi mai greu să te convoace de la o formaţie aflată în plin tangaj.
Iar aceeaşi sonerie. Vocea e gravă acum, vorbele anunţă sentinţa. "Tot nu te-ai hotărât? Vezi că echipa s-ar putea muta la Bistriţa, unde chiria e mult mai mică. Cine ştie, dacă nu sunt bani, poate chiar se desfiinţează. Uite, îţi mărim şi salariul". E deja ultima zi înaintea reunirii Universităţii. Ţi-ai pierdut entuziasmul, alegi cu creierul, nu cu sufletul. Te gândeşti că, dacă refuzi, ai putea să ajungi la echipa secundă. Nu credeţi? Ascultaţi-l atunci pe Sebastian Cojocnean, care a semnat cu Petrolul, pentru că "nu am vrut să mă antrenez un an prin parcuri".

Vocea e a lui Ioan Mărginean, iar fotbalistul presat cu telefoanele e Gicu Grozav. Vineri a plecat din Cluj spre Ploieşti împreună cu Vlad Morar şi Ionuţ Neag. Au profitat de zilele libere acordate de Rednic să-şi mai vadă părinţii. Sâmbătă, Petrolul va merge în Austria. Între timp şi fundaşul Radu Crişan, de la echipa de juniori B, proaspăt campioană naţională, a semnat cu Petrolul. În aceste zile se negociază intens cu părinţii portarului Roland Niczuly, din aceeaşi formaţie pregătită de Călin Sălăgean şi Mugurel Dan. În contul Universităţii nu va intra nici un leu din aceste tranzacţii. Se spune că Grozav nu va sta trei ani la Petrolul, că va fi transferat de Sahtior, dispusă să achite clauza de 3 milioane de euro.

Dacă vă întrebaţi de ce e înjurat mereu "Limoniu", aveţi o explicaţie. Încă Ioan Mărginean este legat de "U", lui îi va ceda Florian Walter pachetul majoritar de acţiuni, ca să-l prostească pe intransigentul Duru că nu e finanţator decât la Ploieşti. Până Anamaria Prodan va prelua acţiunile, dacă se va împlini acest scenariu, orice mutare va fi privită cu suspiciune. Încă Ioan Mărginean îşi mai face de lucru la Cluj. Probabil că în autocarul galben-albastru mai sunt câteva locuri libere.

 

 

Etichete
Comenteaza