Walter şi jocurile puterii

Walter şi jocurile puterii
Se discută aprins despre posibila plecare la Petrolul a finanţatorului Universităţii.

Ziarele centrale de sport afirmă că Florian Walter umblă cu capra vopsită.

Se speculează că, nemulţumit de apatia autorităţilor locale, finanţatorul "Şepcilor Roşii" va pleca din vară la Petrolul Ploieşti. Conform aceloraşi publicaţii, primul pas a fost făcut, Daniel Capră, noul dresor al "lupilor galbeni", fiind prezentat ca un interpus al lui Walter. Teoria conspiraţiei este întărită şi de amănuntul că soţia patronului firmei Romprest este originară din judeţul Prahova.

"90% pleacă la Ploieşti. E dezamăgit că nimeni nu-l ajută", confirmă un apropiat al patronului. Aşa să fie? Până aici cu zvonistica. Să încercăm o recapitulare, să enumerăm motivele ce ar justifica divorţul. Recomandat de fostul premier Emil Boc, Walter a preluat în 2009 Universitatea Cluj şi a cheltuit, conform unor surse oficiale, în jur de 15 milioane de euro. Pentru a obţine licenţa mai trebuie să plătească 1,3 milioane de euro în luna martie. În schimb, fostul domn Buşcă nu a obţinut la Cluj-Napoca nici un contract pentru firmele sale. Nici oamenii de afaceri clujeni nu au ieşit din amorţeala care condamnase Universitatea la o moarte lentă. "Bogaţii Clujului sunt cei care mă sună să le dau invitaţii în lojă", i-a taxat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean, pe abonaţii la Topul "Capital".

Walter e chiriaş pe Cluj Arena, nu îl foloseşte gratuit. Cheltuielile generate de un meci se ridică la 35.000 de euro. Spre exemplu, Steaua a achitat doar 15.000 de euro pentru a disputa partida cu Schalke în Gruia. Finanţatorul e mâhnit şi că suporterii au cumpărat doar 1.000 de abonamente. Ignorat de mediul de afaceri, nesprijinit de autorităţi, Walter s-a simţit trădat şi de aliaţi. Există voci care afirmă că frământările din peluză au fost generate de imixtiunea patronului în treburile interne ale galeriei. Suspiciunile că unele facţiuni au primit bani de la patronul Universităţii au divizat una dintre cele mai frumoase familii din ţară, care rezistase intemperiilor istoriei.

Sunt mai multe argumente ce susţin că, în pofida tuturor piedicilor, Walter nu are interesul să abandoneze echipa în mijlocul drumului. Sigla şi palmaresul Universităţii nu au fost înstrăinate de municipalitate. Dacă ar scoate formaţia la mezat, fostul acţionar dinamovist ar vinde un produs fără identitate. Lotul de jucători nu e chiar aşa de grozav încât să echilibreze balanţa. De ce ar mai fi transferat jucători în pauza de iarnă dacă tot vrea să schimbe corabia? În plus, finanţatorul a negat că ar fi tentat de o nouă experienţă fotbalistică.

După meciurile furioase cu Sorin Apostu, Walter ar putea profita de eliminarea unui adversar nociv. Urmează alegerile locale, unde se aşteaptă ca Emil Boc să-şi depună candidatura pentru funcţia de primar. Dacă preşedintele PDL câştigă, e foarte posibil ca Universitatea să fie sprijinită. Cosmin Irimieş şi Călin Hinţea, doi dintre foştii colaboratori ai lui Boc, fac parte din structura executivă a clubului şi asigură suportul unui viitor parteneriat. Nici Marius Nicoară, care bătea toba pe fostul "Ion Moina", nu e scos din calcule.

Există pericolul ca tot acest zumzet să fie prefaţa campaniei electorale. Să apară "Salvatorul", care să fie purtat pe braţe de fani spre biroul părăsit de Apostu. Vom urmări derularea evenimentelor şi vom vedea cât va trăi "Republica de la Ploieşti".

 

 

Etichete
Comenteaza