X şi 0

X şi 0
“U” şi Dinamo au remizat sâmbătă, după ce în repriza secundă au lăsat impresia că nu le deranjează un scor alb.

Spre finalul meciului, balonul a fost la fel de ameninţător ca o mască de Halloween. Mingea s-a plimbat agale prin faţa careului, biciuită de huiduielile tribunei. Promenada era întreruptă de o pasă în spate, la portar, sau de căzăturile comice ale lui Adrian Cristea. Tony a spart monotonia, cu un şut care a salutat colţul lung, cu recuperări în vecinătatea zonei de ţintă şi cu încăpăţânarea de a nu ceda nici un duel fără luptă.

Daca e Dinamo, sunt şi suspiciuni. Mai ales că între cele două echipe sunt foarte multe legături. Galeriile sunt înfrăţite, Niculescu e ovaţionat de ambele peluze, Florian Walter şi-a făcut ucenicia în "Groapă". În plus, în "Epoca de Aur" Universitatea a fost unul dintre sateliţii alb-roşii. Am văzut spectatori care au taxat egalul, dându-şi coate şi exclamând: "S-au înţeles la remiză!". Probabil că o parte dintre procurorii de serviciu au pariat anul trecut că Dinamo va câştiga şase puncte din şase în partidele cu Universitatea. Miza era mult mai mare în sezonul precedent, ultimul în care România îşi trimitea campioana direct în grupele "Champions League". Este adevărat că ambele formaţii au părut mulţumite de egalul care le menţine în obiectiv. Să luăm în calcul şi instinctul de conservare, fiindcă, pe măsură ce trecea timpul, orice greşeală era fatală. Ciobotariu a întărit convingerea tribunei, când a mutat tardiv, înlocuindu-l pe Dănciulescu cu Ganea abia în minutul 88.

Teoria conspiraţiei este combătută de Grecu şi Mendy. Cei doi fundaşi stânga au fost nevoiţi să părăsească gazonul după ciocniri violente cu Laurenţiu Rus. Într-un meci al păcii, Salvarea nu ar fi avut de lucru. În prima repriză, "Şepcile roşii" au creat câteva momente spectaculoase, când mingea s-a plimbat obraznică printre bostanii dinamovişti. Universitatea a lăsat impresia că a depăşit perioada slabă, inaugurată la amicalul cu echipa lui Pojar. Clujenii şi-au pierdut din avânt după cele două schimbări recomandate de medici.

Dinamo nu şi-a făcut norma de goluri. Este al treilea meci împotriva unei formaţii cu pretenţii pe care "câinii roşii" nu izbutesc să-l câştige. Anterior, Vasluiul şi Rapidul i-au temperat elanul. Nici în cupele europene n-au trecut examenul. Nicolae Badea acuză arbitrajul, ieşind la încălzire pentru duelul cu CFR Cluj, care ar putea lămuri problema campioanei de toamnă. Nici trofeele, nici gargara nu-i pot îmbuna pe suporterii dinamovişti. Anii de secetă, influenţa nocivă a fraţilor Becali, vânzările masive de fotbalişti ce au umflat buzunarele acţionarilor şi procuratorilor şi au evitat conturile clubului, stadionul în care nu s-a investit sunt tot atâtea motive de supărare. Borcea a plecat la Miami, dar fanii vor ca toţi acţionarii să-şi aleagă destinaţii cât mai îndepărtate de planeta Dinamo.

Au rămas multe locuri goale la derby-ul de sâmbătă seara. Am citit că Florian Walter are probleme financiare, firma sa riscând să piardă un contract mănos cu Primăria Sectorului 1, că Fiscul încearcă să recupereze 6 milioane de euro, bani încasaţi de la Aeroportul Otopeni,din acte adiţionale considerate ilegale. E o situaţie dificilă, dar pierderile nu pot fi compensate din încasările de la meciuri. GSP compara recent preţurile de la Steaua-Rapid şi cele de la "U"-Dinamo. Tichetele de la Cluj erau mult mai scumpe! Dacă familia "U" s-a întors acasă, nu ţineţi rudele la poartă. Căutaţi sponsori, atrageţi alte surse de finanţare.

Sunt şi astfel de momente în viaţă. Meciul a lăsat un gust amar multor clujeni. Echipa elanurilor nestăvilite a fost acuzată că s-a metamorfozat sâmbătă seara în formaţia calculelor potrivite. Băieţii pregătiţi de Ionuţ Badea sunt norocoşi. În fotbal, uitarea e scrisă în legile jocului. Vine un alt meci, un alt derby, o altă seară de sâmbătă.

 

 

Comenteaza