Admişi la liceu cu nota 2

Admişi la liceu cu nota 2
Chiar dacă oraşul nostru se laudă cu rezultate excelente la evaluarea naţională, rezultate ce pun liceele clujene în topul naţional al celor mai bune şcoli, există numeroase medii care coboară sub 5, dar care le oferă totuşi elevilor codaşi şansa de a urma şi ei învăţământul liceal.

La liceele tehnologice s-au înregistrat cele mai scăzute note de admitere. Cea mai mică medie de admitere în judeţul Cluj este 2,86 şi a fost obţinută de doi elevi de la Liceul Tehnologic Vlădeasa din Huedin, de la linia maghiară.

Aceştia au absolvit clasa a VIII-a cu media 6,58, respectiv 6,94, însă la examene au dat de bucluc şi au obţinut note de 1. Cea mai mare "performanţă" a lor a fost la limba maternă, unde au luat 2,90, respectiv 2,30. Unul dintre ei a fost repartizat mai departe la Liceul Teoretic Josika Miklos din Turda, iar celălalt a rămas la Liceul Vlădeasa.

Pe locul doi se află un elev de la Şcoala Gimnazială din comuna Gârbău, care a fost admis la Liceul Tehnologic Nr.1 din Cluj-Napoca cu media 2,96. Pe locul trei este de această dată o elevă de la Şcoala Gimnazială Baciu care a obţinut la evaluarea naţională 2,98, medie care a dus-o la Colegiul Tehnic Raluca Ripan.

La egalitate cu eleva se află un băiat de la Şcoala Gimnazială Radu Stanca, tânărul fiind repartizat la Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania. Următoarea medie de intrare este 3,00 şi a fost obţinută de un elev de la Şcoala Radu Stanca, fiind repartizat tot la Liceul de Transporturi.

Pe locul 5 ne întâlnim din nou cu un elev de la Vlădeasa Huedin care îşi va continua studiile la acelaşi liceu, unde a intrat cu nota 3,02.

Directorul de la Liceul Vlădeasa este de părere că nu toţi elevii s-au născut să fie teoreticieni şi aşteaptă momentul în care cei care obţin media sub 5,00 la evaluarea naţională să fie clar separaţi de cei cu notă de trecere.

"Aceşti elevi cu medii de 2 şi 3 îşi vor găsi locul la noi în şcoală, mai departe totul depinde de ei. Bineînţeles, elevii cu note mari merg la liceele teoretice. Sper că în viitor cei care iau sub 5,00 şi nu le place cartea, să fie repartizaţi la profesională, să înveţe o meserie, separat de cei care iau peste 5,00", a spus Gabriel-Mircea Creţu, directorul liceului din Huedin.

La media finală s-a luat în considerare 25% media pe clasele V-VIII şi 75% media de la evaluarea naţională.

Comenteaza