TOPUL facultăţilor din UBB, după numărul de înscrişi. 10 pe un loc la cea mai căutată

TOPUL facultăţilor din UBB, după numărul de înscrişi. 10 pe un loc la cea mai căutată
Numărul dosarelor depuse în perioada 15-21 iulie 2014 la Universitatea-Babeş-Bolyai este cu 7% mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, adică peste 16.000 de candidaţi.

Pe locul întâi cu cele mai multe dosare depuse la liniile de studii la zi au fost înregistrate la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, specializarea informatică economică - 409 de dosare depuse pentru cele 40 de locuri bugetate scoase la concurs, adică mai mult de 10 pe un loc.

Pe poziţia a doua este Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, unde la specializarea Pedagogia învăţămâtului primar şi preşcolar s-au înscris 191 de candidaţi pentru cele 25 de locuri bugetate, iar la specializarea Psihologie au fost 414 înscrişi pentru 65 de locuri bugetate.

Facultatea de Litere este pe locul trei după ce la specializările acesteia s-au înscris 256 de candidaţi pentru 40 de locuri bugetate.

Pe locul patru este Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, specializarea Kinetoterapie şi Motricitate Specială, cu 112 de candidaţi pentru 20 de locuri bugetate.

O creştere notabilă a numărului de candidaţi înscrişi, comparativ cu anul trecut, au înregistrat Facultatea de Matematică şi Informatică cu 1.148 de dosare depuse pentru cele 439 locuri fară taxă, dar şi Facultatea de Chimie, cu 303 de candidaţi pentru cele 161 de locuri bugetate.

În total, au fost depuse peste 12.000 de dosare pentru învăţământul cu frecvenţă (IF), dar şi pentru cel la distanţă (ID) şi învăţământul cu frecvenţă redusă (IFR). Perioada de înscrieri continuă până în 24 iulie pentru Facultatea de Fizică şi până în data de 25 iulie pentru Faculatea de Teologie Romano-Catolică și Facultatea de Teologie Reformată.

La nivel master au fost scoase la concurs 3.500 locuri bugetate, pentru care şi-au depus candidatura 3.604 de studenţi licenţiaţi.

Calendarul admiterii cuprinde în continuare afişarea rezultatelor, depunerea contestaţiilor, confirmarea locurilor, perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile, urmând ca rezultatele finale ale procesului de admitere să fie afişate până în data de 31 iulie 2014, pe site-ul fiecărei facultăţi.

 

Comenteaza