Înghesuială pe locurile bugetate, la admiterea de toamnă de la UBB

Înghesuială pe locurile bugetate, la admiterea de toamnă de la UBB
Deşi înscrierile la cea de-a doua sesiune de admitere la facultate organizată de Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) au început abia de trei zile, concurenţa pe locurile bugetate scoase la concurs este deja de doi candidaţi pe un loc.

Până în prezent, aproximativ 3.000 de candidaţi şi-au depus dosarele de înscriere pentru cele 1.324 de locuri bugetate, la nivel licenţă şi master, puse la dispoziţie de UBB în sesiunea de toamnă a admiterii la facultate.

Dintre aceştia, 1.265 absolvenţi de liceu au optat pentru unul dintre cele 634 de locuri bugetate, la nivel licenţă pentru învăţământul la zi, iar 454 candidaţi au ales unul dintre locurile disponibile pentru învăţământ la distanţă.

Cele mai multe candidaturi la învăţământ cu frecvenţă, nivel licenţă, au fost înregistrate la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, unde au fost depuse 232 de dosare pentru cele 34 de locuri bugetate scoase la concurs, la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, unde s-au înscris 159 de candidaţi pe cele şase locuri fără taxă disponibile, respectiv la Facultatea de Geografie, unde au fost 144 de dosare depuse pentru ocuparea celor 70 de locuri bugetate.

În ceea ce priveşte admiterea la nivel masterat, în cadrul sesiunii din septembrie 2014, 869 de studenţi licenţiaţi au optat pentru unul dintre cele 690 locuri bugetate, forma de învăţământ cu frecvenţă.

Cea de-a doua sesiune de admitere de facultate se desfăşoară în perioada 9-15 septembrie, iar situaţia finală a confirmărilor în urma acesteia poate fi consultată pe site-ul fiecărei facultăţi din cadrul UBB.

Comenteaza